A kacsamellet elég gyakran ehetetlenné sütjük!
január 13, 2009

Ha kacsamellet közepes hőfokú vagy esetleg hideg serpenyőben kezdesz el sütni, akkor olyan lesz mint egy cipőtalp! Csak forróban szabad (vas serpenyőben vagy lapon) bőrrel lefele 5-6 perc, fordít 3-4 perc, pihentetés, tálalás előtt visszahuzatom forró sütőben 2-3 perc, szeletelem vékonyra keresztbe nem hosszába.
Budapesten 3 étterembe ettem kacsamellet, 3 ból 3 volt cipőtalp, olyannyira, hogy még a késemmel sem sikerült felaprítanom. Az éttermek között ott volt a Déryné (volt kedvenc helyem). Divat a hosszában való szeletelés is, ami szerintem butaság.
Sok mindent el lehetne mondani kacsasütésről, de most csak ennyire maradt időm. Megemlíthetném a sous-vide kacsa technikáját, de azt szerintem legjobb ha a Csideinél olvasod el. http://culinartist.blog.hu/
---