Costes

május 12, 2010

Antipatikus ez a Costes image, még akkor is ha van olyan aki úgy gondolja, hogy tökéletesre álmodta. A felelőtlen pazarlás nagyon ellenszenves tud lenni. Feldühít, ha azt hallom vagy látom, hogy az étel a szemétbe kerül. Étteremtulajdonos Gerendai Károly büszkén vállalja, a Pincér Újságnak és az újonnan indult Gourmet Gasztro lapnak adott interjújában:

"ami nem kerül pár nap alatt felhasználásra, az megy a személyzeti kosztba vagy a szemétbe."

Ezt, ebben a formában (nemzetközi személyzet, Rungis piac vásárlás, hazai alapanyag megtagadás, élelmiszer pazarlás) csak Magyarországon lehet eladni. Vajon gondol-e arra Gerendai Károly, hogy más fejletebb országban ilyen súlyos malőrökért a vendég elfordul a vendéglátó egységtől és inkább máshol költi pénzét?

Ismeretlen, hogy a világon hány ember alultáplált, éhezik, él nyomorúságban. A statisztika szerint jelenleg több mint 1 milliárd, a fejlett országokban 15 millió. Évente közel 6 millió gyermek halálánál játszik szerepet szegényes táplálkozás, pedig a világ mindenkinek termel elegendő élelmiszert. A világ mezőgazdasága 17 százalékkal termel több kalóriát személyenként ma, mint 30 évvel ezelőtt. Elegendő, hogy mindenki a világon legalább 2720 kalóriát naponta megkapjon.

Szerkesztőségünk szükségét érzi megismertetni a Costes vezetőségével és érdekcsoportjaival a "Bread for the World" alapítványt. Messzemenő változásokat értek el a világ táplálkozási programjaiban, az éhes és szegény emberek megsegítésében. Adományozni ide kattintva lehet!

Gerendai Károly (Costes) "megélhetési bűnözőknek" nevezi a magyar vendéglátós szakma egy nem elhanyagolható részét.


☮ 
 

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister