Maca, az Inka szuperétel

május 16, 2010

Maca a Lepidium Meyenii növényből porított gyökér. Főként arról ismert, hogy támogatja az egészséges energia-szintet, mint egyfajta "Inka szuperétel", az Inkák több ezer éve használják. Pontosabban, az ősi Inka étrend fontos része volt, amikor épitették a Macchu Picchu-t. A mai napig az, maca por kedvenc árúcikke minden perui piacnak. Az Inkák még nem gondoltak erre akkoriban, de mi mindannyian tudjuk, hogy mai étrenden, nagyüzemi ételeken élve nehéz lenne felépíteni 2500 méter magasságban egy ilyen csodálatos várost. Maca, chlorella (zöld alga), hemp protein (kender fehérje) az emberi testnek és elmének olyan plusz tápértéket biztosít, amivel nagy dolgok érhetők el. Igaz metafora: Bármilyen magas hegyet próbálsz megmászni, a csúcsra érésben a helyes táplálkozás nagy segítségedre lehet.

Forró csokiba keverve ittük Cuzcoban, íze kicsit kesernyés, enyhébben mint a kávéé, olyan mint a pörkölt cikória gyökér. Ha korábban még nem próbáltad, vásárolj egy tasakkal az interneten (kétlem boltban kapható nyers 100% perui / organic) és keverj egy kávéskanállal a reggeli turmixodba. Enyhén kesernyés íze jól megy avokádóhoz, csokoládéhoz, banánhoz és eperhez. Elsőre egy kávéskanál elegendő, naponta szedd és egy héten belül megjelenik hatása. A szárított maca aktív összetevői körülbelül 60% szénhidrát (keményítő és cukor), 9% rost és 10% fehérje, értékes protein, magasabb a lipid zsírtartalma mint más gumós növénynek, kb. 2%. Ásványi anyag szempontjából maca meghaladja a burgonya és a sárgarépa értékét, nélkülözhetetlen vas, magnézium, kalcium, kálium és jód forrás....

A Lepidium Meyenii, a maca egy csoda növény! Fél kiló ára az interneten $50 körül mozog (Amazon vagy Wellness Resources). Majdnem nélkülözhetetlen lenne a Berry Green is ($30 www.berrygreen.net), de az egy másik post lesz, majd valamikor....


Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister