Mozgalmas hét

november 20, 2010

Húú, ebben a pár napban sokminden történt, az idő pedig igencsak kevés.. részletes beszámoló helyett, a hetet zárjuk 1-2 rövid gondolattal:

Ami az ausztriai Gault Millau-t és Kovács Kristófot illeti... természetes Kristófnak adunk igazat. Nem győzzük hangsúlyozni (immár 2-3 éve) a gasztronómiai gittegyletek szakmánkra való káros hatását. Ebben a témában sokan megszólaltak a fórumokon, aminek örülünk. A Déryné sokkal több figyelmet, megbecsülést érdemelne, például a Caesar saláta osztályon felüli. Szívesen fogyasztottuk, tökéletes. Nem vagyunk megkenve! 

Továbbra is kiállunk a "Tisztességes magyar gasztronómiát! Tisztességes versenyzést!" jelszavunk mellett, az érdekek, az itészek helyett döntsön a vendég! Egy Zagat-on alapuló értékelési rendszert támogatunk.  Ami az MGE-et illeti: az Alexandra féle kalauz bevallottan a Gault Millau tematikát követi, és ezt bizony most nagyon benézték. Gondoljunk csak a Fausto's-ra, a Déryné-re.

Bede Márton le Molnár F. Árpádozta ChefLászlót. Ha..ha..ha..
Az "itészek-itésze", a "szakma Rúzsa Sándorja" jelzőt már korábban megkaptuk, F. Árpádozni nem kéne, fiatal korú olvasóink is vannak. Ettől függetlenül, továbbra is kedvelünk, Bede.

A hét mondása: "Üres vagy pár hete-hónapja működő éttermeket toplistára tenni meglehetősen savanyú sztori, amolyan magyaros: öncélú, didaktikus, kicsinyes, balkáni." -KK.

A "Munkavédelmi szabályzat - NEM kötelező!" című írás hitelessége után nem nyomoztunk.

Az idei nyár szarul alakult. Eszünkbe jut a közismert mondás: "A magyar parasztnak öt ellensége van. A kormány meg a négy évszak!" Nágocson a néhány fej káposztán, krumplin, répán kívül semmi sem termett! Paradicsom felejthető. A díjnyertes diófa termése az eső áldozata.

A globalizáció elérte Nágocsot. Az utakat ellöntötte a fekete iszap. Seggen csúszkálunk, Woodstock a javából. A traktoroktól menekülve sétáltatjuk a babát. Járni, autózni gyötrelem.

Meggyesről, helyi őstermelőtől vesszük a tejet és a húst. Össze sem lehet hasonlítani a multival, a boltival. A háznál hizlalt, nevelt állat húsának még az illata is más. Nem vízes. A Meggyesiek kolbásza, méze, tojása is kitűnő.

Hét évig dolgozott Erik Schröter mellett, Stefan Gebhardt beszámol a konyhái agresszióról, arról amiről nem egyszer már nekünk is írnunk kellett: "Hatalmas nyomást gyakorol a szakácsokra, én is...", "fontos a szigor, mert nekem 120%-ot kell követelnem", "kemény hierarchia van".

A konyhai kiabálás, az erőszak az elmúlt rendszer szokása. A globalizációt ebben a kérdésben támogatjuk és nem teszünk kivételt, közzétesszük a durva, brutális, kegyetlen, diktatórikusságot. Továbbra is várjuk olyan konyhai dolgozók leveleit, akik gyomorgörccsel végzik napi munkájukat. 

Vannak bonyolultabb modellek annál, hogy felfelé nyalunk, lefelé taposunk. Szemes. 

A Monsanto cikkünk rengeteg ütést hozott az USA-ból. Vajon miért?

Igértük a káros szójáról is írunk. El nem felejtettük.

A fotónk Kaliforniában került lencsevégre, de a somogyi dombok is vannak ilyen szépek.

☮ 

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister