Boldog Új Évet, szíves Ibolya néni!

december 31, 2010

Kedves Ibolya néni, köszönjük szépen a karácsonyi lapot, nemcsak a mostanit, hanem a tavalyit is, sajnos egyáltalán nem volt időnk válaszolni, annyira nagy errefelé a hajtás. San Franciscoban biztosan nyugisabban telnek a napok, attól a felfordulástól eltekintve, hogy ott most is jó idő van, nálunk meg rettenetes hideg tél. Még szerencse, hogy a fenyőfánkról nem hullanak gyorsan le a tűlevelek, mert olyan hideg van a házban. Ne tessék megijedni, búbos kemencénk és fánk is van még, csak Kata spórol néha a fűtéssel, nemcsak a kéményen, de az elavult nyílászárókon keresztül is fűtjük az udvart. A pitvarban a hőmérő kiakadt, pedig a Ceausescu alatt a románok ilyen hőfoknak úgy örültek volna, mint Gyurcsány az ötödik milliárdjának. Képzelje Ibolya néni, anyósom esküszik rá, hogy látta Magos Zolit, az orrát turkálta narancsvásárlás közben, a Fény utcai piacon. Lehet, hogy azért, mert nem követte a TV Paprika kamerája. Mi jól vagyunk, februárban született kislányunk Janka, a harmadik emeleten a MÁV Kórházban. Tudja Ibolya néni, a nagy kocka épület az állatkert mellett, ahova a 85 éves Steve bácsit vittük, az aranyerével. Jaj, azt sem mondtam, hogy Kata mellett én is gyesre mentem. Nem szólhatunk egy szót sem, mert kapunk havonta az Magyar Államkincstártól harminchetet, abból a műanyag tescós pelenkára jut és még egyszer be tudunk vásárolni hétvégére.
Azt még nem is írtam, Ibolya néni, hogy az iTunes szerint a Soul Meets Body-t a Death Cab For Cutie-tól 276-szor hallgattuk. Olyan mesés és füllbemászóan dallamos, hogy a délelötti ordibálasok után a család minden tagját lenyugtatja. Ölelkezve ugrálunk a szoba közepén. Jaj, azt sem mondtam, hogy az egész esztendőt végigkisérte egy bizonyos Levin Szász Péter félanalfabéta, de tehetséges füllentő simlissége. Döbbenet a globalizáció! Már hatalmas méreteket öltött és a gyógyszeripar propaganda-gépezete is hamis adatokat terjeszt a vitaminok állítólagos veszélyeiről.  Ibolya néni tudja meg, az idén elvált a szar a májtól. Egyértelműen kiderült, hogy az MGE csak a pénzre hajt. Ott az OTP és a nyílt levél az Orbánhoz, hogy mi az a gasztrókartell azt majd személyesen mesélem el, ha tetszik jönni látogatóba, előlegben csak annyit, hogy olyan, mint az utcaseprő, Segál főztje és a villanyrendőr keveréke. Jaj, de benézte a Dérynét, utána nem is akart nyilatkozni, galád, az MGE kezd széthullani, mind oldott kéve, a C-vitamin betegségmegelőző hatásáról szoló tanulmányok pedig, szinte kivétel nélkül grammnyi mennyiségekről szólnak. Visszatérve a meztelen királyra, tessék elképzelni, azt sem tudta milyen étel a főzelék, gondoltam is, a gasztronómiai konzummajmok nem járnak főzelékfalóba, de NorbiUpdatebe sem. Most Andrew G. Vajna producertől várja a magyar nemzet, hogy megismerjük a robatát, a sea urchinst és a nigirit, de úgy érzem, megint csalódni fogunk, már Szegeden is azt mondják, sznobság lett a Nobu, már csak idehaza van divatja a halevésnek. Mi sem eszünk, ellenben sok kolbász fogy. Nem a békési. Békésit egye a Béla! Szomszédunk minden évben átjön karácsonykor. Idén újítunk, beengedjük. Különben Mikulás percre pontosan megjött, az óvodába, mi is odamentünk megnézni, szakácskönyvet nem hozott. Még szerencse, fáradhatatlan szakácsok pózolnak sörhassal, elment az étvágyunk is, műszakácsok sztárolva, a Varga Karcsi és a Törjék Atti ismét csak lehúzva. Hol van itt az igazság?

Csók Ibolya néni, húsvétra újra írok, de nem biztos, hogy a 2011-esre.

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister