ad hoc - Yountville

december 21, 2010


Az étterem legendás a rántott csirkéjéről. Huevos Rancheros, kukorica gofrira tálalva, az egyik legvastagabb ham hock amit valaha ettünk, olvadt a szánkban.

A French Laundry megfizethetetlen, az évek során a Buchon az egyik kedvencünkké vált, a véletlenek érdekes egybeesése, hogy az egyik bortúra (bor és mini pezsgő kortyolgatása) alkalmával ráleltünk Thomas Keller ad hoc éttermére. A Buchonról még annyit, hogy ha nem akartunk bevállalni az 1-2 órás utazást, akkor a Left Bank-be mentünk (Santana Row), ami hasonló. A képek 2007 júniusában készültek, kacsamell lecsós jellegű körettel és libazsírban sült kocka burgonyával. Ettünk még vargányás, kukoricás, koktél paradicsomos salátát is. A fogások után a pincér felajánlotta, hogy ha gondoljuk, bármiből ehetünk egy újabb kört. Kellemetlenül nem érezve magunkat a desszertből újra kértünk. Vanília fagyi panna cotta tetején satsuma tangerines.Az ötlet az volt, hogy heti 5 napon kínálnak 4 fogásos menüt, családias hangulatú fogásokkal, ami naponta változik. „Szerettünk volna egy ebédelő helyet a helyieknek és magunknak.” Majd a vendégek kivették a döntést a vezetőség kezéből, a válasz annyira pozitív volt, hogy vacsorára nem lehetett bezárni. Szóval, 2007 szeptemberétől heti 5 alkalommal szervíroznak vacsorát és vasárnapi brunch-ot is. A sikeres megnyitás óta, 2006-tól Dave Cruz vezeti a konyhát.

6476 Washington Street
Yountville, CA 94599
(707) 944-2487

French Laundry cikkünkből (2007) részlet:

„Az étteremmel szemben, az út túloldalán Scotty Boggs, a konyha kertésze szorgoskodik. A területet Keller megvásárolta, hogy később majd fogadót építsen rajta, (egyszer majdcsak elkészül) addig is konyhakertnek használják. Scotty, a séfek előző este leadott nyersanyag listáját tanulmányozza, amin többek között zöld mandula, chioggia cékla és fehér eper is szerepel. Nyáron Boggs napi nyolc órát tölt a kertben és megtermeli a konyha nyersanyag-felhasználásának kb. 50 %-át. A sorok között sétálva megakad a szemem a napfényben csillogó paprikákon. Nem hiszek a szememnek. Magyar paprika a French Laundry kertjében? A sor végére sietve kis fehér táblán rögtön olvasom is a paprika fajtáját: „ Gypsy Pepper”!”  Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister