13. Séf- és Vendéglátós Bál - Danubius Hotel Arena Oregano Étterem

január 31, 2011

Szombaton este a Danubius Hotel Arena Oregano Étteremében jártam. Elcsábított az előre beharangozott büfé (magyar, mediterrán, skandináv és távolkeleti ízekkel) és a kíváncsiságom a szakma Nagyjai iránt. Új ismeretségeket, barátságokat lehet majd kötni, írta Séf Ferenczi István.
Nem azt kaptam amire számítottam, hanem annál sokkal többet. A két Séf Nemeskövi Dénes & Ferenczi István figyelme óriási, úgy szedik a lábaikat (a vendégért), hallod....

Ott minden vendég külön üdvözölve volt, a bejáratnál a hölgyek kezébe sárga rózsa került, alkoholból, ételből hiány nem létezhetett! Elhiheted, ennyi ételt, ilyen választékkal még életemben nem láttam. Friss és JÓ kávé, rettenetes desszert választék. A sajtok friss gyümölccsel a vacsora után kerültek elő, Séf Ferenczi pakolta ki, a tanulók is pörögtek ezerrel. Felcsendült az első zenemű, ho..hóó...hóóó azt hiszed várt ott valaki valamire? Haladéktalanul megindult a népsokaság és rázta. Rázta ott mindenki, Ványi Laci szépen simult párjához, öröm volt nézni, minden idillinek tűnt. Nem éppen az én korosztályom és az én zeném....
A két Séf értem is sokat tett. Jó asztalt kaptam, kedves szomszédokkal, figyelmet, bemutattak a kollegáknak és igazán, mindenki előzékeny volt. Kivétel egy Vatusz-Vados csóka, aki a kézfogás után elkényeztetett sértődöttséggel fordult el. Biztos oka volt rá, de mint mondtam, ez buli volt a javából. Nem volt ott aggodalom semmire, hallod, igazán rájöttem miről szól az egész. Munka után, soknak egész életút utáni eszem-iszom és a megérdemelt dínom-dánom. Kreil Vilmos feleségével (csinos!), édesapjával jött. Pető Istvánnal lefoglaltuk egymást vagy félórára. Volt miről beszélni. (Könyvet ír, szakácsiskolát nyit és vendéglő tulaj.) Pető = tömény harmónia! Prohászka Béla úgy gondolta más elfoglaltságot talál erre az estére, reméljük tudja majd igazolni! Bíró Gyula a Firkászból, Hammer Zoltán Halászbástya.....húú sorloni észveszejtő.  
Nemeskövi Dénes feleségének puszi, jövőre találkozunk.

Hihetetlen, de itthon ez volt az első büfés vacsorám. A las vegasi king crab legs-es Belaggio megtörtént olyan nyolcszor. Köszönöm, tisztelettel! (a hastáncosok telefonszámát elkérte valaki???)
 

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister