Crabs

február 26, 2011

Ha valaha az emberiség annyira elpusztítaná ezt a füstös, zilált bolygót, hogy gyarmatosítanunk kellene egy újat és találnánk is egyet, ahova letelepszünk, lehet meglepődve vennénk észre rákokat, ahogy várnak ránk az ismeretlen bolygón. Van valami ebben a tízlábú formában, ami különösen alkalmas a túlélésre, a rákok egymástól függetlenül alakultak ki, többször is több millió éven kereszül. (Antarctic marine life threatened by crab invasion.)Méretük kezdődhet az osztriga ráktól (oyster crab), ami kisebb mint egy borsószem, a japán tengeri pókig (Japanese spider crab) amelynek lába elérheti a négy métert. Néhány a legnagyobbak közül a kókusz rák (coconut crabs) arról nevezetes, hogy ollóival képesek kókuszdiót törni és a part menti területeken élnek Kenyától a dél Csendes-Óceánig. Fára is másznak és a konyhából élelmet is lopnak. A rák amit legjobban ismerünk Európában az a nagy tarisznyarák (Cancer pagurus). Hasznos, mert, mint a finom Dungeness ráknál (Csendes-Óceán északnyugati részéről) kiehető a hús mindkét ollójából és a szerveiből is.

Élő rákot kell választanod, úgy mint a homárnál. Megemeled, mindig a nehezebbet válaszd. A könnyebbek életciklusuk olyan szakaszába értek, amikor nem illeszkednek a páncéljukba és jóval kevesebb a húsuk. Van aki esküszik rá, hogy feldolgozás előtt rakjuk a rákot a mélyhűtőbe, 20 percre, hogy lenyugodjon. A mélyhűtő után dobd a rákot lobogó forró, sós vízbe, a kilós darabokat 15 percre. Ha szerencsés vagy és nagyobbakat tudtál vásárolni a kilósnál, akkor számolj egy percet minden extra 100g. rákhoz. Skalpolod, töröd a ollóját, lábát...és élvezed, eszed, salátába, levesbetétnek, halszelet tetejére, mártásba.... Körülbelül ennyi, azért ezt is érdemes megnézni! Ellentétben azzal, amit a homár & rák receptek mindig leírnak, jelenleg nincs humánus módja a homár & rák ölésnek.

Kapcsolódó cikk: homár az homárMegjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister