Magyar az a kaviár? Éttermi étkezés, disznók, marhák.

február 01, 2011

Hal evők voltunk!

Igen, a halakért kár, nem arra lettek teremtve, hogy zsúfolásig tele tartályokban éljenek, minthogy a marhák, malacok, csirkék sem arra, hogy térdig saját szarjukban, vérrel kevert újságpapíron.
A halak elpusztulnak az ikra kipucolásánál, lehet a 28 fokos vízet többszáz méterről felhozni. A kérdésem mégis az, miért nem úszhatnak szabadon? Körbehajóztuk a máltai yellowfin farmot. Export Japánba. Farmon nevelt halnak ez a hátránya, a szabadon kifogottnak pedig a toxic ami benne van. Nem egyszer írtunk a témáról. (Cápa videónk itt). LA nyersen. Marsaxlokk.
Tehenek, csirkék, malacok mind karámba, ketrecbe zsúfolva nevelkednek. Egyre ritkább a természetes, tisztességes állattenyésztés, a legeltetés, a fűvel, szénával esetleg darával táplálás. A marha nem arra lett kitalálva, hogy állati maradványt (dög húst), vért, csirkeürüléket, darált újságpapírt egyen.

(Vicces: az ember feltesz egy nagy adag pörköltet, majd mikor kész, rájön a húskockák nem egyenletesen puhák.)

Az éttermi evés egyre inkább nem kell. Az amerikai állam -bár lassan és elkésve- közreműködik és egyre több társaság is nagyon sok pénzt fektet abba, hogy az otthoni főzés mérlege (vs. éttermi étkezés) átbillenjen. Lásd a farmers marketekre (videónk) szentelt óríási figyelmet: vásárolj nyersanyagot és ne kész terméket. Az egyre növekvő főzőműsorok számát sem lehet figyelmen kívül hagyni (szinte minden csatornán főznek már)! Ott van a millió főző magazin,  jobbnál-jobb szezonális receptekkel és olyan hét sem telik el, hogy ne jelenjen meg egy új szakácskönyv. Az unatkozó séfek pedig a konyhafelszerelési boltokba járnak főzni, a számukra kialakított látványkonyhákban tanítják a betévedő háziasszonyokat. A harc az éttermi evés ellen mégis olyan mint a Don Quihoete esete a szélmalommal.

Ez a globalizáció. Ennek ellenére a magyar kaviáros csapatot felvettük a nyersanyagok listánkra, lásd jobb felső sarok.

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister