Molnár Márk - Sztázs Heston Blumenthalnál 2011.02.13. 11:58 MBTBD

február 13, 2011

Egy újabb olyan fiaskó, aminek csak örülhetünk, hogy nem jut vissza a Fat Duck Team fülébe, mert azt hiszen jó időre megint kapnánk egy „megkülönböztető billogot”.

Bőgős Tamás cikkében erősnek találtuk a csúsztatást „sztázs”...
...majd, körbe kellett telefonálnunk, szimatolnunk.


Izgalmas kérdés, mit is nevezhetünk sztázsnak?


Halottunk már olyanról, hogy valaki eltöltött ott (Fat Duck) egy teljes napot, megismerve az egész cég működését. Vajon az is annak minősül? Nem hiszem.

Akik valóban gyakorlaton voltak ott, azok egy tanúsítványt kaptak. Ez a „törvény” Hestonnál, Márk kizárólag ezzel tudná bizonyítani. De, nyilván erről csak annak van tudomása, aki valóban sztázsolt Heston Blumenthalnál, mint ahogy a titoktartási szerződésről is.
És talán ez ami az erősebb csúsztatás, ebben a dologban: ha Molnár B Tamás fia Molnár Márk is gyakorlaton vett volna részt Heston Blumenthal éttermében, akkor vele is -mint mindenkivel- titoktartási szerződést íratnak alá. Ez a dokumentum teljesen kizárná azt, hogy valaki olyan részletességgel írjon a laborban folyó munkáról, ráadásul több sajtó-orgánumban, mint ahogy ez történt ebben az esetben is.

Tehát, én azt gondolom, hogy Molnár Márk (Londonban dolgozik egy sushi helyen) nyilván valóan nem akart súlyos szerződés-szegés elkövetni, hiszen annak következményei volnának. Ha viszont nem volt tudomása erről, következésképpen nem volt sztázs-szerződése, akkor hogyan dolgozhatott ott?
Valószínű, ahogy más is, egyszerűen eltöltött ott néhány órát, de hogy ez pontosan milyen gyakorlatnak minősül.. őszintén szólva...nem is tudom...

..de, nem nagyon hiszem, hogy sztázsnak.


Román János sztázsolt Hestonnál! A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke küldte Hestonhoz, három hónapos gyakorlatra. Ő tudna csak igazán mesélni nekünk "hivatalosan" is a titoktartási szerződésről, meg arról, hogy hogy néz ki egy nap Hestonnál..ellentétben a Molnár féle „sztázs”-os leírtakkal.
Román János egyébként most is Hestonnál van, az új helyen a Mandarinban (Hyde Park) nyílt Dinner-ben.

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister