A Costesben fél évig sem tartott a nagy Michelin-roham

március 19, 2011

Beszarás, a Costesben fél évig sem tartott a nagy Michelin-roham, ezzel sikerült az üzletnek elérnie az önfenntartó üzemmódot, fél évre – mondta el az fn.hu-nak Gerendai Károly, (itt). Majd azt is
megmutatják, hogyan lehet kaviáralakú kávégolyócskákat készíteni. Igazi tápérték lehet, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, olyan amire szüksége van az emberi szervezetnek, brrrru, belegondolni dísztelen. Lázban. Gumiabroncs lázban!

Érdekes írásra lettünk figyelmesek, csatoljuk is ide, hogy el ne vésszen:

„Régóta nem egyértelmű az, hogy kinek mit jelent a Michelin csillag. És nemcsak azok fordulnak el ettől az osztályozási rendszertől, akiknek úgymond „savanyú a szőlő.” A Waitrose FOOD Illustrated 2008 áprilisi számában Mark Porter „megszólaltatta” a Michelin osztályozási rendszerével elégedetlen séfeket.

Marco Pierre White az első és egyben legfiatalabb séf, aki először kapott Angliában (vagyis Nagy Britanniában) három Michelin csillagot. Ugyanő volt az, aki 1999-ben, a pálya csúcsán letette a fakanalat és lemondott a csillagokról. Szerinte a Michelin Guide-nak már nincs köze André Michelin eredeti elképzeléséhez, hanem kereskedelmi védjeggyé vált, mely világhódító útra indult.

Mario Batalinak hét étterme van New Yorkban. Szerinte a New York-i kézikönyv nem mérvadó, mivel az inspektorok az amerikai kultúrát francia szemmel, francia standardhoz mérve ítélik meg. “- Nehogy már a franciák mondják meg, hogy mi jó nekünk!”

A jelenleg Dél-Afrikában élő Franck Dangereux szerint a főzés szenvedély és élvezet, amit elűz a Michelin elvárások betartásának a nyomása. “Maradjon a Michelin kézikönyv Franciaország és az őt környező országok éttermi útmutatója!”

Japánban egyelőre fordított a trend. A 2007. novemberben megjelent „Tokyo 2007” Michelin Guide-ból 120 000 példány kelt el az első három nap alatt. Savanyú a szőlő, mégis érdemes meghallgatni Toshiya Kadowakit, akinek az Azabu Kadowaki nevű étterme nem szerepel az újdonsült csillagosok listáján. Kadowaki azt nem érti, hogy milyen alapon osztályoztak a japán ízekhez, hagyományokhoz nem szokott inspektorok. "Képzeljük el, hogy Franciaországba utazom, és az ottani éttermekről nyilatkozom. Ugyan, ki törődne a véleményemmel?”

A lényegre Tony Bilson, ausztrál séf tapintott rá: „A Michelin nem tud lépést tartani az utolsó húsz évben történt óriási változásokkal. Még mindig abból indul ki, hogy a főzés szakma, mesterség. Ma már nem az, hanem művészet. Olyan, mint egy szólóhangverseny. A Michelin pedig Mozartról ír műkritikát, miközben Sztravinszki van műsoron.”

Addig, amíg nem találnak ki egy új osztályozási rendszer, hadd örüljünk a sikernek! Gratulálni és örülni kell a második magyar csillagnak, mely még jobb fényt vetít a magyar vendéglátásra.”

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister