Buday féle gasztronómiai élvezet a menzán, a bkv-n - gyakorlatilag mindenhol

február 27, 2011

(A mű teljes terjedelmére érvényes az „én blogom - én véleményem” című effektus, tisztelettel megkérném bigott olvasóinkat, most szüntessék be az olvasást....virtuális hajlékomból távozzanak békével.)
Parányival tapintva az „off”-olás láthatatlan mezsgyéjét, gyengédek lenni nem tudunk, ez az ember nem a wellness egyik formája! Nem kölcsönzünk empátiát! Undorodunk. Lehetne-e a tévében nem szakácsként, ételt kínálva kitenni? Körme gyakran koszos, véres galambot süt, patakokat izzad, liheg hozzá.

Menzareform (Miskolc): 

Buday Péter mesterszakács olyan ízletes menüt kreált össze a mezőfalvi iskolai menza dolgozóival, hogy a gyerekek is megnyalták mind a tíz ujjukat.”

Szerencsétlen gyerekek.....
 
  A spenótos bundában sült csirkemell

Rizsgombóc

A gasztronómiai élvezet a menzán precíz receptjei a következők (forrás hejszakácsok):

A spenótos bundában sült csirkemell
Szükséges 60 deka hús, 3 tojás, 15 deka spenót, 20 deka liszt, két deka fokhagyma, egy deci étolaj, só, bors. A tojásokat felverjük, a csíkokra vágott spenótot, a lisztet, a fokhagymát, a borsot belekeverjük, és a már előre sózott, szeletelt  húst beleforgatjuk, és olajon kisütjük. Úgy készül, mint a párizsiasan sült. Petrezselymes burgonyával tálaljuk. A hozzávaló karamellizált hagymakarika 8 deka kristálycukrot igényel, amit serpenyőben felolvasztunk egy deci étolajon. A karikázott hagymát ebben  pirítjuk, karamellizáljuk. 

Rizsgombóc
60 deka rizs, 10 deka sárgarépa, 10 deka petrezselyem, 10 deka zeller, 3 tojás, 15 dkg vöröshagyma, só, bors, zsemlemorzsa és a félretett kelkáposzta.
A rizst a forrázott kelkáposzta vizében főzzük, a zöldféléket apróra vágva pároljuk a vágott hagymával. Keverjük a rizst, a zöldeket a tojással, és formáljunk gombócot belőle, kevés zsemlemorzsát is adhatunk hozzá, majd forgassuk meg az olajban pirított zsemlemorzsában, sütőben átsüthetjük.   


(Nágocsi háztartásunkban a cukrot fehér halálnak becézzük! Nem véletlenül.)

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister