A csalók meghátráltak. Bocuse d'Or újragondolva, aztán újra újragondolva!

szeptember 19, 2011

"A pánik, a botrány „okát”, az alapinformáció maguktól a versenyzőktől származik, akiket Kreil meghívott szeptember 9-re, a Hungexpora eligazításra (szigorúan csak négyet!), majd ott váratlanul (?) Bíró Lajos és MBT fogadta őket. Tőlük hangzott el az, hogy a többi versenyző „tartalék” lesz. Szerinted milyen érdeke lenne a három megjelent szakácsnak, hogy ugyanazt hazudják az elhangzottakról?"

Felgyorsult világban élünk. Dolgok, helyek, helyszínek, kimondott szavak, újragondolt tervek, mind-mind egyszer újragondolódnak. Felgyorsult világban élünk, bepróbáljuk a geciskedést, majd amikor látjuk nem megy, lázadást idéz, megrázzuk magunkat. Váltunk. Újragondolunk. Pénzemberek, simlis manipulánsok, kétkulacsos, pénzkóros gasztó-firkászok. Érdekek.

Ez így szól franciául?: nos frères français devraient jeter un oeil à ce qui se passe autour du Bocuse d'Or en Hongrie, car il ya des gens dans la gastronomie qui aime à jouer avec l'argent maffia


Komolyan mondom, ilyen a mesében sincs. Az MGE végzi a simítást, a csalók meghátráltak, jön a szokásos, "ki mit és mikor mondott, tett vagy nem tett". 

  • Isten az atyám, Bittera Dóra (MBTBD) ezen megnyilvánulását eljuttatom Kreil Volmoshoz és addig molesztálom, míg el nem meséli nekem, elejétől a végéig az egész Magyar Bocuse d’Or Akadémia "szétzilált, protokollálatlan állapot"-át. Olvasd Bitterát, azt mondja: "Vagyis szétzilált, protokollálatlan állapotban kaptuk vissza azt a versenyt, amit néhány éve kihúztak a lábunk alól."
  • Bittera Dóráéknak komoly értelmezési problémát okozott ez az egy szó is: "továbbjutHATnak" Erre az egyetlen szóra helyezték talán a legnagyobb hangsúlyt. Pedig, egy normál ember, aki nem akar a szavakkal (és a becsületével) játszani, vagy nem rosszindulatú, manipulál, az a következőképpen értelmezi: A selejtező során, munkájuk alapján a versenyzők megfeleltek a kritériumoknak, a Bocuse Akadémia részéről a kiválasztottak továbbjutása engedélyezett, tehát TOVÁBBJUTHATNAK! Ezt egy 5 éves kislány megérti. Dóra játszani akart, nem jól ment neki.
  • A jelenlegi állás szerint, (az újragondolt Bocuse újragondolt állapotára gondolok), úgy tűnik, azt már elértük, hogy mindenki indulhasson! Tehát azok is indulnak, akik itt, "tartalékba lettek helyezve"! Ez szerintem egy jó eredmény, bebizonyítottuk, hogy ha egy kicsit is összefogunk, akkor az igazunkat ki tudjuk harcolni! A petíciógasztrófasírt (többek között) és az a pár napos összefogás megtette hatását, pletyka ügynökeink, ebben a pár napban sok MGE belső vitáról számolt be. Voltak belső emberek is, akik a mi ügyünket segítették, belülről. Nekik ezt külön köszönjük!
  • De mi legyen Széll Tomival? Nagyon egyszerű kérdés, ha a Hagyomány és Evolúcióval 2009-ben Bocuse részvételt nyert, akkor 2010-ben Genfben kellett volna elindulnia, hiszen azt nyerte. Nem? A másik pedig, hogy korábban azt írták: az előző akadémia hívta meg Széll Tamást a versenyre. Akkor, feltételezem a birtokában vannak Kreil Vilmostól kapott hivatalos meghívónak, amit Kreil aláírt. Ha nincs ilyen, akkor megint az erkölcstelenség lép életbe. Ha megnézed a "bűnös" szakácson ott van a 2007-es és a 2009-es H&E kiírása. Ezekben egyetlen utalás sincsen a Bocuse d'Or-ra, tehát se Széll Tamás, se senki nem nevezhetett abban a hitben, hogy ha megnyeri, versenyezhet. Ez a hivatkozás is nehezen állja meg a helyét. Kérdeztük Kreil Vilmost, azt mondja, két éve nem beszélt sem Sz.Tamással, se senkivel az MGE-ből, hogyan hívhatta volna meg a 2011-es döntőre? Valaki megint hazudik! De ez könnyen ellenőrizhető: be kell szkennelni a Kreil által aláírt felkérést és felrakni a "bűnös" szakácsra. 
  • Nyersanyag: a változtatás joga és satöbbi, ebben a kérdésben csupán az empátia terheli a lelkiismereteteket, semmi egyéb… Meg a sok, a szakácsok által így ablakon kidobott pénz… (Ha – szerényen – 150 ezer forinttal számolom, amit a hét fiú eddig elköltött a felkészülésre, az több mint egy milla. Szép summa röppent a levesbe…)
Az összefogás, a munka a pimasz erkölcstelenség leküzdéséért nem állhat meg! Éppen elegendő hivatkozás maradt Molnár B Tamás, Bittera Dóra, Bíró Lajos és az új Bocuse d'Or Akadémia részérőlami nem állja meg a helyét."A gittegylet gúnyos kifejezés olyan jelentéktelen társaságra, egyesületre stb., amelynek hatóköre (és gyakran látóköre) nem terjed túl tagjainak érdeklődésén." --forrás wiki.


(Közben ezt tudtuk meg: a 2007-es versenykiírásban szerepel, hogy a győztes indulhat Stvangerben.)

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister