Drágáim, meghallgattam a rádiót!

szeptember 25, 2011

Mariska néni újabb levele a farizeusokhoz a sajt-tájékoztatóról....érdeklődve  hallgatjuk Maris, vigye el a macska bajsza....maga ellen meg körözést adott ki a polip?!


"Hát drágáim, szombaton lecsót főztem be, és közben meghallgattam a rádiót, amit a Laci barátja csinált abban puccos pesti vendéglőben. Nagyon kellett figyelni, nem is értem, hogy ha valaki titkosszolgálati módszereket alkalmaz, miért nem csinálja korszerű technikával. Lacikám, szóljál már a barátaidnak, hogy máskor ne végezzenek ilyen csapnivaló munkát…


Hát, azért nagyon szépen beszéltek az emberek. A legjobb az volt, hogy nem beszéltek sokat. Csak az volt a rossz, hogy az a szép ember, tudjátok, az a muzsikus, aki mindig megmondja a valót (másnap is, csak akkor egy másik valót), az az Alfamás (vagy Bétamás, nem értettem pontosan a nevit), az olyan keveset beszélt… Nem is értettem. Amikor az a modulátor megadta neki a szót, akkor 5 másodperc után (megmértem a vekkeren), az a másik, a sokbeszédű, a Lajos (asszem Tulsokvagyok Lajos, így mondta a modulátor, nem értettem pontosan a nevit annak se) azonnal túlbeszélte és belefojtotta a szót. Éppen csak vett egy levegőt, és már abba is hagyatták vele. Három fertályóra volt a beszéd, és szegényke csak igen keveset mondhatott. Szabályosan olyan volt szerencsétlen, mint egy biodíszlet…


Aztán az is szép volt, amikor a modulátor arról beszélt, hogy a tavalyi verseny olyan fess volt, mint egy búcsú, vagy egy lakodalom. Sokan voltak a népek, és mulattak rogyásig, pedig azt még az a csúnya gyerek, az a Vilmos szervezte. Erre persze a Bétamás nem mondta, hogy hazugság, mer’ ő már akkor megmondta, hogy az egy nagy smafu volt, meg a barátai bele is írták az újságba, hogy mennyire nem volt ott senki, meg nem is volt olyan jó. Azt mondta a Lacika, hogy amikor még nem dobta ki őt a csárdagazda, látta, hogy a Babkonzerv Gyurka (tudjátok, akinek minden szava vétek) ott ült, és a rádión az sincs rajta, hogy ő, vagy a barátja a Kukkolónetes Balázs (ki nagyon kulturált ember amúgy) nem mondta ott a beszéden, hogy hazudik a modulátor, mer üres volt a tribün, meg ilyesmi. Azér’ a modulátor csak mondta, hogy tessék vidámnak lenni, mer mindenki csak feszület. De úgy hallottam a rádión, hogy ettől nem tört ki a lakodalom… Ettek, ittak, az biztos, mer a rádión olyan tányércsörgés van, hogy még, de nem lettek vidámabbak a sok mellébeszéléstől. Feszület volt ott mindenki, a modulátor, a beszélők, meg a hallgatók is, mert mind tudták, hogy valami nem kerek itten....

Aztán az is tetszett, ahogy mondta a Sokbeszédűvagyok Lajos, hogy felkészültek a provokatív kérdésekre. De nem kérdezett senkise provokatívat se, meg nem olyant se. Csak egy kérdés volt a sok újságírótól, mentségükre szóljon, hogy nem is nagyon ettek, ezt a végén mondta a Gazda, hogy moslékba megy a sok véres hurka. Persze Lacikát, aki tudott volna olyant kérdezni, nem engedték be, csak kicsit. Ez volt a készülés… Meg amúgy ki kérdezgetett volna provokatívat? A babkonzerv meg a kukkoló? Vagy a Miki bácsi? (Azt mondják, nyugdíjba ment. Reméljük, hogy ettől nem roppan meg az Emgée-zserbó-ónix-vendéglátás Termelőszövetkezet). Vagy azok az újságok kérdeztek volna provokatívat, akiknél a Nagy Francúz Gazda, aki a Nagyvásártelepet csinálja, kifizette a megírást? Nem nagyon értettem, miért kellett a Lajosnak ilyent mondani. Azt se kellett volna mondani, hogy a csúnya versenyen kilencen indultak, a Szép Versenyen meg negyvenheten. Mer’ a való az, hogy a csúnya versenyen tizenketten, a Szépen meg negyvenen, és ez is nagyon nagy különbség, nem kell még nagyobbat lódítani. A megboldogult férjem is mindig nagyobb szerszámot hazudott magának a kocsmában, de nekem még azzal is jó volt, amekkora valójában volt neki… És ahogy az unokám kedvenc énekese, a Nagyfenol mondta: Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop. Hazudni, csalni csúnya dolog. És ez így igaz gyerekeim. A versenyzők nevéből meg nem készült fel a Lajos, mint a provokatív kérdésekből, mert volt, amelyiket csak másodikra sikerült felolvasni a papírból.Aztán a rádión még az is szép volt, amikor azt mondta a Túlsokbeszédűvagyok Lajos, hogy a petició egy smafu, mert nincs odaírva, hogy milyen utcába lakik az ember. Azt mondta a Berkenye Pista, hogy amikor néhány esztendeje levelet írtak a Bokűz Pálnak, akkor nem volt ilyen szigorú a Lajos, mert akkor csak a másik Lajos Írta oda a címét, a Túlsokvagyok, a Nagy meg a harmadik nem de mire az öreg elment Gold Lalihoz, hogy meglátogassa azon a címen, akkor már nem is lakott ottan, mert az csak ideiglenes címe volt. Akkor nem is ment vele sokra a Bokűz Pál, mert így ezért nem tudott igazságot szolgáltatni. Szerintem nem az a fontos, hogy hol lakik a Nagyfenol, mert attól még igaz, amit ír, hogy aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, és hogy ez nem szép.


A legeslegszebb persze az volt, amikor mondta a Lajos (aki nem túl kevés – azt mesélte a Mátyás, meg a Dezső, a két városi antikvárius, hogy tavaly amikor kitüntetett mindenkit a könyvátadó bálban, akkor bal kézzel fogott kezet mindenkivel, csak akkor nem sikerült, amikor magát tüntette ki, mert nincsen neki két balkeze, meg a másik kezébe volt a hangosbeszélő és ezért nem tudott magával parolázni. Meg is haragudott rá a Matyi is, meg a Dezső is és már nem barátok se vele, se Bétamással), na de hadd mondjam már, szóval azt mondta, hogy majd lesz új alapszabályzata az Akadémiának. Hát erre azt mondta a Ferkó (a vejem, aki fiskális, olyan jogászféle) hogy ilyen nincs a törvény szerint, mert ha nincs alapszabály, akkor nincs Téeszcsé se. Ez a törvény. De ha nincs Téeszcsé, akkor hogy lehet neki elnöke, aki elnököl? Amíg nincs okirat a bíróságtól, addig az elnök csak darutoll a téeszcsé kalapján. A téesz csak akkor működhet, ha van alapszabály, amit a bíróság lepöcsételt. Mert ha van traktoros, de nincs traktor meg nincs föld, akkor nem lehet gazdálkodni. Lehet az elbugázott kaszával aratni a szomszéd mezőjén, de az csúnya dolog, mint a hazudás, meg a csalás, meg a lopás. És a másik búzájának a learatása. És a háború előtt a csendőr ezért nagyon megvert mindenkit. De máma már csak a Nagyfenol mondja, hogy hazudni, meg csalni csúnya dolog. Meg lopni is.


Hát, ezt hallottam a rádión lecsó befőzés közben. A legszebb mondatát a Túlsokbeszédűvagyok Lajosnak belehímeztetem a héten egy falvédőbe, mert ilyent még az öreganyám se hallott, pedig az még a Horthy Miklóst is hallotta beszélni a magas lóról. Na, hát így mondta a Lajos:


„A jelen pillanatnak a kialakulása úgy történik, hogy aszondja…”


Hát ez volt a legeslegeslegszebb a rádión.


Csókol mindenkit:


Mariskátok

 
...drágáim, nemsoká újra benézek Séf-Betyár-Lacihoz, addig is gondolkodjatok, mekkora szarban vagyunk!"

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister