A Bocuse d'Or sajtótájékoztató napja 10 óra 38 perc: Bíró Lajos kitessékelt a Bock Bisztróból és a 650 pengős starbucks

szeptember 20, 2011


Ezeket a sorokat egy közepes, 650 pengős starbucks (dry) cappuccino kortyolgatása közben tápláljuk a kibertérbe, hmmmm..... régen éerzett égett íz.... nem is olyan rég, minden reggel erre a globalizált, pocsék kávéra ébredtem!
Tehát, szerkesztőségünk ezen a reggelen áttelepült a Király utca sarkán lévő kávézóba, ugyanis percekkel ezelőtt, Bíró Lajos pimaszul kitessékelte Rúzsa Sándort a Bock Bisztróból, az új Bocuse d'Or sajtótájékoztatóról, mondván annak küszöbét, csak a gittegylet tagjai léphetik át! A tömeg vastapsra fakadt.....Lajos, az információ áramlását ezzel nem hárítod. 


"A gittegylet gúnyos kifejezés olyan jelentéktelen társaságra, egyesületre stb., amelynek hatóköre (és gyakran látóköre) nem terjed túl tagjainak érdeklődésén." --forrás wiki.


Akiknek nem ismeretesek a részletek, elmondom, hogy a sajtótájékoztató eredetileg NEM volt zártkörű rendezvény, viszont hirtelen azzá vált, amikor Rúzsa Sándor odaért!:))) Olvasd itt a hejszakácsok.hu-n a Bock Bisztró mindenkit szeretettel vár!


és új levél érkezett....
.....a feladó ismét névtelen (lehet Vízvári Mariska?), mentségére szolgáljon, hogy mérges. Mérges és igaza van, ezért került fel ide. Olvassátok.....

"Amúgy elnézve a nyereményeket, eljátszottam a gondolattal, ahogy a harmadik vagy negyedik helyezett Sz. Tomi elmegy sztázsolni a Costesbe. Mondja majd neki Miguel, menj csak fiam, és segíts be a salátáspályán és figyeld jól a Lajost, mert az Michelin csillagos, amit csinál… Vagy ugyanez a kép az Onyxban Szabinával… Vicces. Ne ez például a környezetetek tökéletes hülyének nézése, legalábbis utal rá, hogy ezeket a helyeket nem Sz. Tominak szántátok. Neki nyerni kell, különben számotokra semmit sem ér az egész felhajtás… Tényleg: miért nem oldottátok meg úgy, mint anno a cukrászoknál, amikor az európai versenyre válogató nélkül, suttyomban kiküldtétek a Gerbeaud cukrászait? Megjegyzem, kár, hogy az ő eredményeikről nem számoltak be a csókos újságíróitok a Vendéglátásban, vagy a Heti Válaszban, a Figyelőneten? Ha bejelentitek, hogy Sz. Tomi megy Brüsszelbe és kuss a többieknek, akkor se lett volna nagyobb balhé, de sokkal őszintébb lett volna a részetekről, mint végigcsinálni ezt a méltatlan kutyakomédiát…
Kedves MBTBD! Hagyomány és Evolúció. Hát a ti módszereitek hibátlanul jelképezik a hagyományokat. Azokat, amelyeket a komcsi párttitkárok és TSZ elnökök hagytak ránk. Amúgy a párhuzamot erősíti, hogy az átkosban derék péklegények és villanyszerelők irányították az ország gazdaságát. Zenekritikus újságíró már volt rettegett étteremtesztelő, miért is ne lehetne most egy tisztességes, jó muzsikus a magyar gasztronómia megújító pápája? Marosán és Kádár elvtásrak bólintanak most, a felhő szélén ülve: Lám, nem éltünk hiába, a követőink most is ott vannak a progresszív Magyarországon. Ez az igazi hagyománytisztelet.
Evolúció? Tudjuk, több millió év kellett, amíg a majomból ember lett. Tudjátok, aki egyszer majd megszakad, annyira kell neki a Bocuse d’Or, aztán azt mondja, szar az egész, nem méltó arra, hogy foglalkozzunk vele, végül újra megpróbálja a követőinek bemagyarázni, miért fordított ismét a köpenyen, az olyan, mint a kaméleon. Az egy kedves állat, amelyik úgy változtatja a színét, ahogy a pillanatnyi érdekei kívánják. Végül is, ez nem szép dolog, csak a túlélést biztosítja. A kaméleon számára még hosszú az út az evolúció távlataiban, mire egyáltalán a majom szintjéig juthat. Onnan pedig millió év vár rá, hogy emberré váljon.
A jó kártyás blöfföl. De cinkelt lapokkal játszani, és még blöffölni is hozzá: ez aljas dolog. Ti pedig ezt csináljátok."

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister