"Nem szenvedek rangkórságban!" Kreil Vilmos reagál az elmúlt pár nap (hét) eseményeire

szeptember 10, 2011

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia (volt) Elnöke :


"Hosszú mérlegelés után jutottam arra, hogy lemondok elnöki tisztségemről, mert az én megközelítésemben nem ragaszkodhatok egy pozícióért akkor, amikor többet tenni már nem tudok az eseményekért. Nem szenvedek rangkórságban -néhány most előbukkanó emberrel ellentétben- , de
persze lemondani valamiről, amiért hosszú évekig megfeszítetten dolgoztam, azt nehéz. Én ebben a helyzetben úgy látom, hogy a Hungexpo jó házigazdája lesz a versenynek, amely tisztességes lebonyolításáról én garanciát kaptam. A Hungexpo egy olyan komplex "csomagot" állított össze minden döntőbe jutott számára, tehát nem csak a dobogósoknak, amely mindenképpen figyelemreméltó. Ebben van anyagi támogatás, eszközbeli támogatás, külföldi sztázsolási lehetőség és egyéb ajándékok. 
Azt megítélni, hogy mennyire okos döntés egy hónappal a verseny előtt szabályokon változtatni és új versenyzőket beiktatni nem tudom és már nem is tisztem megítélni, úgy ahogy arról sincs tudomásom, hogy milyen zsűri fogja a legjobb versenyző szakácsok munkáját értékelni. Abban azonban biztos vagyok, hogy a "most érkezetteknek" igencsak fel kell kötniük a felkötnivalót, mert az utóbbi évtized hazai szakácsversenyeinek  legjobbjaival kell szembenézniük. A Bocuse d'Or selejtezőinek minden döntőbe jutott szakácsa és különösképpen közülük is ketten olyannyira kimagasló teljesítményt nyújtottak korábban, amellyel bárhol Európában megállnák a helyüket, legyen az egy háromcsillagos étterem, vagy egy Bocuse verseny Lyonban.
Azt nyilván minden a szervezésbe most érkezett "újonc" jól tudja, hogy a teljes szakácstársadalom árgus szemekkel figyeli majd a a Bocuse d'Or Hungary versenyt a Hungexpon, amely szerintem még hozhat meglepetéseket!
Mindenesetre én minden döntőbe jutott szakácsot arra bíztatok, hogy tudásukat és felkészültségüket csak ringbe szállva tudják megmutatni!"
 

KV

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister