kultúrák és körülmények a Royal Standard

szeptember 04, 2011

Két dologban megegyezhetünk: Nem létezik még egy olyan ételkészítési mód, amelyik úgy felszínre hozza az ízeket, mint a grillezés. Friss zöldfűszerek nélkül nem étel az étel.

Az elmúlt év vége felé járunk, London (SE8), Deptford Bridge állomás, 86 Tanner's Hill a Journeys Greenwich West Hostel, nem csak a Journeys franchise, de £12 körüli ágy árával London legolcsóbb szállása is egyben.
De, kanyarodjunk a lényegre, a hostel alatt elhelyezkedő és hozzá tartozó bárra. Royal Standard, ahol a nagy dolgok történnek. Megfáradt fekete helyi törzsvendégek, tinédzser turisták (náluk sok i-phone), félig koszos billiárdasztal, alkoholban áztatott bűzlő, kitaposott szőnyeg-kárpit, nagy választékban viszonylag olcsón korsó. Mégis, egy valamiben kitűnik ez a krimó a többitől, péntekenként a ház körül new orleansi bbq-creole-cajun-texas füst terjeng. Ráül az egész blokkra, csak az esti szellőnek enged, hogy vigye a hírt.

Félig meddig bennfentesnek tűnő módszerrel az autók elkezdenek lassan cseperegni. Fék, szinte csak lassít, a pillangóra terített csirke, az évek óta megszokott minőségben, alufóliába csavarva kerül átadásra. "To-go, this time", vannak akik a sötét parkot átszelve, gyalog érkeznek. A félig kábult, kihalt utca életre kel, három órán keresztül jönnek, csak jönnek….hordják a „terméket”. Megszokott dolgok ezek, lazán kettévágott 160 literes olajoshordóban grillezett fél csirke, a megfelelő, világszínvonalú pácban, lassan készítve. A hordó a pénteki sütés után még hétfőn is a füsttől ragad. Páratlan, páratlan érzések kavarognak. A fekete helyiek, akik voltak olyan jók, hogy vendégül lássanak egy-két korsóra és természetesen, büszkén a csirkére. “Louisiana, is where “American” food comes from”. Nem holmi amerikai pácolt csirkemell mutációról beszélek, nem is churrasco háromfűszeres chimichuriról, Afro-kínai hibrid utcai élelmiszerről, torz jamaicai jerk pácról.

A használt nyersanyagoknak egyike sem drága és egyik szakács sem volt szakmailag képzett. Maradandó élmény, amit aznap a hátsó udvaron kaptam, az egyike volt a néhány igen finom ételnek, amit eddigi életemben, sikerült a számhoz emelnem. Semmi drága luxus. Csirkemell jól elkészítve. Valaki, aki tudja mit csinál. A javíthatatlan ember, aki az is lehet, maga az Isten.

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister