a nyersanyagválasztós sajtótájékoztató - mert milyen verseny az, ahol a szabályzat a verseny ideje alatt módosul?

október 05, 2011


Érdekek, arcátlan pénzemberek, laikus kritikusok, sikervadász-önimádó pocakos gasztroguruk, a gasztrómaffia létező „intézmény”, évek óta hangoztatjuk. Minden a steksz, a hatalom megszerzése körül mozog. Minden.
Vegyük a pofátlanul létrehozott,  jogtalanul de újra és újragondolva működő Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a versenyzőknek felkínált nyersanyagok esetét:

Mindenek előtt: nem kétséges, információnk ebben a témában is biztos forrásból érkeztek. A híreket felháborodva nyugtáztuk, még Cl farkatlan macskája is kapott egy-két pofont! 
Úgy kibasztak a versenyzőkkel, hogy így még sosem....
Meglehet, úgy történt: ment a Hungexpo és azt mondta a multi Metronak, hogy adjátok ide a zsét, majd mi „gazdálkodunk”, „beosztjuk” azt. Beosztották.
Nem vagyunk elfogult Kreil-fanok, de az ő idejében (mielőtt – meglehet - ő is korrumpálva lett) a verseny selejtezőire benevezett „katonák” a felkészülési idejükre 50% kedvezménnyel, korlátlanul vásárolhattak alapanyagot a globalizált-multi Metroból (Ez itt nem a reklám helye, de úgy látszik, az a csúnya, rossz, hivatalból üldözendő Vili ezt tudta kiharcolni a versenyzőknek a szponzortól).  
Hát ennek vége. Úgy tűnik, valami gond lehet a büdzsé körül, mert az Metro (ha ennyiszer leírjuk, talán minket is megtámogat majd) most már csak a versenyhez biztosítja a halat és a csirkét. Ennyi fér bele.
Nem nagyon világos, hogy így miért volt fontos, hogy szeptember 9-én kötelezzék a versenyzőket, hogy 5 napon belül  „…kérjük leadni a főzéshez szükséges alapanyagok listáját, minőségi leírással, és minden egyéb paraméterrel együtt, azokról, amely anyagokra szükségük/szükségetek lesz.” Azért, hogy aztán ne adjanak semmit?
Mi tehát a valóság: A globalizált Metro és multi Hungexpo kiköhögött magából 10-10 ezer forint támogatást a felkészüléshez. Ennyi maradt a Metro büdzséjéből. Valóban elegendő 80 ezer forint, plusz a versenyhez 3 nyelvhal, fél kiló garnéla és két csirke (forrás: Bűvös) hogy valaki a verseny főszponzorának mondja magát? Nyilván nem.
Összesen 80 ezer forint, 21 nyelvhal, 3,5 kiló garnéla és 14 csirke. Ez lenne a teljes Metro szponzoráció? Kétséges. Biztos lesz egy kis átutalás is, de akkor kérdezzük tisztelettel, kinek a számlájára? Ki lopja meg a versenyzőket?  Hol a lé? Ha igazak a hírek, tavaly több milliós támogatást biztosított a multi. Pedig az egy szar verseny volt (mondták a hozzáértők). Ez a mostani profi, európai verseny lesz. És ezt 3,5 kiló garnéláért meg lehet venni? Nem vagyunk ennyire naivak. Fertályos Mariska néni is megmondta: Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop…
Nem csoda amúgy, hogy a nagy felhajtással megszervezett nyersanyag bemutatón több volt a jégen a nyelvhal, mint az érdeklődő.  Kicsit kínos lehetett, készült ám sajtó fotó is, de ügyesen, csak a 6 fős „elnöki” asztal került lencsevégre. Nem hiába, a tömeget nem lehetett megörökíteni! Hol volt a tábor? Fontosabb dolga akadt? Vagy el sem akart menni....b e sz a r á s…


Blogunknak van egy névtelen elektronikus levelesládája (itt), ha szeretnél eredeti anyagot, hozzászólást, pletykát eljuttatni a „szerkesztőségünkbe.”

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister