Szabó László Bocuse 2011 Budapesti döntő (műtermes képek)

október 15, 2011

Második helyezett tálja (az összes versenymunka itt, és itt):
Doveri nyelvhal "zebrano" gyömbéres lime-mártással, garnéla édesköményes tápiókával és rákvajjal, narancsos sárgarépazselé lilaburgonya-csipsszel, zöldborsóduó mentaespumával...

Csirkemell bresaolával, rókagobamártással, friss fűszernövényekkel, libamáj-zserbó tokaji aszúmaszolával, kölesbonbon fügével, karfiolpuding grana padano tuile-lel, kerti vajas zöldségek


"Szia Cheflaci! Köszönöm a dicsérő szavakat, és örültem, hogy ott voltál! Te mindent megtettél, amit lehetett...

Emlékül küldök Neked két képet!:) (Ezek műtermes képek, profi fotós készítette!) Üdv:Laci"

Bocuse d'Or döntő (Budapest) hozzászólások:
-------------------------
"Üdvözlöm Cheflászló!

Elküldeném 2 gondolatomat "kedvenc" versenyzők, Sz. T. versenymunkájával kapcsolatban.
Értékelés:
Az elemek egymáshoz kapcsolódásában jobb a többieknél Széll Tamás munkája? Szerintem sem nagy kreativitást, Michelin csillagot meg pláne nem kíván az az összeállítás, amit Ő összecsapott. Mondjuk ki: "sücccsirke, bébi kukoricával és fitness salátával". A halétel elnevezése egy pontban találó: 'langyos'…
A zsűrin, Sz. T.-n és pártfogóin kívül ki hiszi el a tálalások értékelését??? A zsűri elfogultsága egyértelmű! Ez tény. Kár is mellébeszélni. Egy "fészekből" valóak és köztudott, hogy keselyű keselyűt nem eszik. Mivel az ételeket csak a zsűri kóstolta, innentől kezdve azt mondanak rá, amit akarnak. Mivel Sz. T. látványra elég gyengén produkált, muszáj volt valamivel megmagyarázni, hogy nyerhette meg a versenyt. Hihetetlen, hogy ennyi remek szakács közt Ő aztán olyan ízeket produkált, ami szinte dupla pontokat ért... Ezt a Michelin csillag sem magyarázza. Lári-fári... kinőttünk már a mesékből. Ami viszont valóságos, hogy erre a versenyre mindenki úgy fog emlékezni, hogy a BUNDÁK BUNDÁJA volt. Köszönöm!"
--------------------------------

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister