közeleg brüsszel. minden amit a magyar bocuse d’or maffiáról tudni kell (3.utolsó)

március 17, 2012

aranyoskáim a harmadik részhez érkeztünk Fehér Jusztícia ezzel búcsúzik bókusz témában még jövünk például emlékezzünk mit is mondott fertályos vízvári mariska:
- aminek viszont a keltett hullámai már hozzám is elértek, az a támogatásokról szóló hírek. Először Ganczer Gábor (Hungexpo vezér) nyilatkozta (turizmus.hu), hogy a magyar versenyző a Metro C+C mellett, komoly anyagi támogatásra számíthat a részükről. Most pedig azt olvasom itt: (http://www.bocusedor-europe.com/team-card?id=HU ), hogy a Benoit Barbalaut (“hungexpo”) “promotion manager”-ként segíti a magyar csapat munkáját. Hát kérem, ha eddig nem volna köztudott akkor leírom, mert ide kívánkozik, hogy a Hungexpo Zrt, a lyoni székhelyű GL – Events leányvállalata (pontosabban annak tulajdonában van). Annak a GL –Events-nek, akik a Bocuse d’Or versenyeket is szervezik, a versenyjogokat gyakorolják. Innen a távolból azt megítélni én nem tudom, hogy a versenyek történetében volt-e valaha olyan, hogy maga a verseny szervezője konkrétan és anyagiakban is kifejezve támogat egy versenyzőt, sőt az induló versenyző csapat tagjai is lesz! Az viszont biztos, hogy ez pontosan olyan, mintha a FIFA támogatná konkrétan pénzzel az egyik csapatot (például Lyon Olimpique), mondván, hogy “kötelességemnek érzem, hogy támogassam a jó focit”. Vajon miért nem kérdezte meg eddig senki, hogy de mégis ez hogy lehetséges? Ja igen azért, mert: “példaértékű az összefogás” és ezek szerint kérdezni most nem lehet! “Couché!” – mondaná a művelt francia.
- de kanyarodjuk vissza Tamáshoz magyar csodafegyverhez, aki legújabban barátnőjétől elorozva a címét “séf”-ként mutakozik be, hiszen nem is olyan régen még “csak” helyettes volt a Gerbaud birodalom fellegvárának számító Onyx étteremben. (Reméljük családi konfliktust azért nem szül otthon és Szulló Szabinát /ex séf/ sem sérti nagyon, hogy ideiglenesen pozíciót kellett párjával cserélnie! Szabina, ne aggódj én innen a távolból is tudom, hogy te vagy az igazi, aki a ‘séf’nadrágot viseli!) Szóval az jelenlegi séf Tamásról megtudhattuk, hogy rendkívűl jártas a szakácsversenyek terén, hiszen a Chaine de Rotisseurs megmérettetésén is kiűnően szerepelt például. Pontosan annak a szervezetnek a versenyén, amelynek székhelye a saját munkahelyére van bejegyezve: http://www.chaine.hu/hu/magyarorszagi_chaine_egyesulet/alapszabaly?sid

Ebből tényleg az látszik, hogy Tamás valóban otthonosan mozog a versenyek világában, főleg azokban, ahol felettesei pihe-puha párnákkal kibélelik azt a csúnya görönygyös utat előtte. De Tomi: hát az a ronda, göröngyös út vezet a sikerhez! Ha mindig kikerülöd (trükközöd) a nehézségeket akkor a győzelmed is talmi és persze keserű lesz! Állj végre a sarkadra, nem kell mindent lenyelni!
végül még egy idekívánkozó, nem elhanyagolható apróság, amelyet Horváth Szilveszternek címzek, nehogy őt is megvezessék, mint annyi embert már ebben az országban. Néhány hét alatt ugye lezajlott a két verseny is: az egyiken, amelyen Széll Tamás (beugró résztvevőként) kétes körülmények között nyert és ezzel jogot szerzett a brüsszeli Bocuse versenyre. A másik pedig a Hagyomány és Tradíció verseny, ahol Szilveszter (az új liebling) győzedelmeskedett és ezzel jogot szerzett a következő(utáni) Bocuse d’Or részvételre. (csak zárójelben: ha ilyen ütemben zajlanak a gasztro-viadalok, akkor azok torlódása mellett arra is lehe számítani, hogy év végére meglehet a 2050-es magyar részvevő neve is! Hajrá!)

Nos ezzel csak az a baj Szilveszter, hogy bármit is füllentettek neked, jogosultságot a versenyre te még nem szereztél! Hiszen az sem biztos, hogy Magyarország részt vehet a következő Bocuse d’Or-on, mert még azt is meg kell majd pályázni..nem is beszélve a Maya naptárról és a világvégéről.. De félre a tréfát, hiszen mégiscsak komoly “állami pénzekre pályázó” dolgok ezek: itt a távolban éppen egy francia lapban készült interjút olvasok, amely verseny igazgatójával, Florent Supplison-nal készült (http://www.bocusedor.com/nous-contacter/contacts ). Ebben a riportban a Bocuse d’Or –on tapasztalható franciák győzelmi esélyeiről kérdezik a verseny főszervezőjét, aki –Szilveszter most figyelj!- a következőket válaszolja: “..egyes országok elképesztő energiát és pénzt fektetnek a versenybe, amely eredménye a kiváló helyezés..ők már jó előre tudják, hogy ki lesz a következő versenyző, ami nem egyeztethető össze Bocuse d’Or szellemiségével, hiszen ez mégicsak egy verseny..mi a verseny szervezői a nemzeti selejtezők lebonyolítását keretek közé fogjuk szabni, például minden nevező országnak egy adott, kötelezően betartandó intervallumon belül –ami lehet két-három hónap maximum- kell a saját versenyét lebonyolítani és a versenyzőjét kiválasztani..így elkerülhető, hogy valaki évekkel előre tudjon készülni és versenyelőnyre szert tenni..” Mindenesetre elgondolkodtató szavak ezek. Bár ugyan nekünk már van abban gyakorlatunk, hogy hogyan kell “megnyeretni” valakivel egy versenyt, azért Szilveszter helyében még nem vennék mérget erre a részvételre. A végén úgy jársz te is, mint a Heti Válasz cikkében említett szegény Bicsár Attila, akik ellentétben a leírtakkal nem a gonosz “szervezők nem engedtek indulni” , hanem a jogosultság és a Bocuse d’Or versenyek szervezőinek felhatalmazása nélkül a magyar verseny szereplőit pontosan annak szervezői (akik most is) megtévesztették és azt állították annak győzetsének, hogy ő a kiválsztott…mint most neked! Hogy kétszer nem lehet ugyan abba a folyóba lépni? A Magyar Gasztronómiai Egyesület megoldja ezt is!

Oh, jaj buta hibák tömkelege, amit ráadásul minden alkalommal kommunikálunk is a világ felé! Így a “példátlan összefogás” példa nélküli arroganciával társulva, hazugságokkal és maffiamódszerekkel irányított pénzáramlással együtt könnyen hatalmas pofáraeséssel végződhet! Csak óvatosan a mozdulatokkal, mert a végén megsérül valaki!

Mert nem az a baj, hogy kérem, hogy kicsi a zsömle és nincs itt jó szakács..hanem a pofájuk nagy!

Fehér Jusztícia

(hentes, Teszkó)

kapcsolódó bejegyzések:

közeleg brüsszel. minden amit a magyar bocuse d’or maffiáról tudni kell (1.rész)

közeleg brüsszel. minden amit a magyar bocuse d’or maffiáról tudni kell (2.rész) 

közeleg brüsszel. minden amit a magyar bocuse d’or maffiáról tudni kell (3.rész)

Mariska néni újabb levele a farizeusokhoz

Halló! Megalakult a Holt Erkölcsök Társasága, azaz a Kamualapítók Blöff Akadémiája?

Tücsök-bogár, és benne a történelemhamisítás multi módra

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister