mathieu viannay mautner zsófi harmath csaba bemutatkozik a Rhone-Alpes régió

január 24, 2013

maguknak bajuszt filctollazó gasztronómiai küldöttség járt hazánkban egy 73 michelin-es régióból! bizony ám ha erre nem kapja fel valaki a fejét akkor mire? a hegycsúcsairól híres rhone alpok emberei magyar látogatóknak jöttek kedvet csinálni mivel az er fransz (légitársaság) nemrég indított közvetlen járatot budapest lyon között. voir! 
...és láss csodát zsófi a mautner ("mautner zsófia gasztrobloggerből lett profi szakértő") ezen a napon ismert meg egy csomó gyalult gyökeret bizony rendre grâce à Dieu zsófi! "Azóta állandóan mindenféle gumókat gyalulok, pácolok, az olajok és a citrusok változnak" itt voir zsófi voir tudod te mennyire kellenek nekünk a franciák amivel le vagyunk maradva...óhh ôk jönnek és megmutatják. "Kíváncsian vártuk, hogy mi kerekedik majd a zöldségekből, a végeredmény azonban minden várakozásunkat felülmúlta. A céklákat (sárga, csíkos és sima), valamint a feketeretket hajszálvékony szeletekre gyalulta és nyersen egész kevés olívaolajjal megkente..." 

gyorsan, tudom is miként csinálom én: fogok 4, 6 vagy akárhány féle gyökeret legyalulom na ez mekkora találmány és voir készítek rá egy vinegrettet voir vagy bármit mert bizony (most már tudom) a gyökereket gyalulni is lehet. voir! (szarvasgombát is lehet) hoppá hoppá milyen szépen mutat. na ilyet is ritkán lát az ember. "Chefparade főzőiskolában improvizáltak (persze némi előkészületek azért voltak.)"...zsófi hát még szerencse voltak elôkészületek. mautner gasztronómus cikk séfekrôl beszél mégsem derül ki kik is voltak azok a séfek mathieu mellett. sebaj jönnek a fogások sorra kezd minden bonyolultabb lenni voir lásd ezt a fogást "francia rakott burgonyával töltött gomba, mangalicakolbász (jó ötlet)" (mautner jegyzi meg azt hogy "jó ötlet") :D
ez a töltött gomba nagyon mindmegette.hu-s

a következô fotó: itt vannak a nevüket titokban tartó francia séfek és én már csak megint mautnert szeretném idézni. olyan jó! "Én a második gálavacsora alatt végig a konyhából okoskodtam, amolyan szakkommentátorként mutattam be az ételeket. Fantasztikus élmény volt végignézni a mintegy százfős vacsora logisztikáját. Itt pl. az egyik fogás tálalása zajlik. Séf azt asztal végénél irányít és ellenőriz, a tíz szakács meg kottára tálal."a következô fotó: elérkeztünk a fôételhez kapaszkodjunk... remélem nem untad halálra magad egy michelin akárhány csillagos ételt láthatsz az "stb"-ben van a titok? (pardon az "stb" nem mi voltunk) "konfitált oldalas, rakott krumplival töltött gomba, salátaszív (sucrine), rajta egy nagyon jó, sült hús pecsenyelevével készült vinaigrette, stb."


mautner zsófia és michelin séf(ek) minden magyar fogyasztó nevében beszélek most (bár csak virtuálisan étkeztem) merci à tous a fergeteges bemutatót! ezért érdemes lesz a rhone alpokba átrepülni.

szerkesztô csapatunk pusszancsolja a csupa szexy középkorú chefparade-s hölgyet. egy közös céges buli sem kizárt.


Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister