a két "gasztrómotor"

február 13, 2013

nagy szavak mindig voltak és lesznek...hatalmas sztorik itt minden újragondolt újraköltött kézmûves és a legegyszerûbb konyha is tutinak kikiáltott "mûhely"http://buvosszakacs.blog.hu
mûhely az nagy szó lett....de mi sem bizonyítja jobban hogy ez már tényleg a rég kívánt "motorja a gasztronómiai rendszerváltásnak" mint hogy büntetés nélkül vajat kínálunk a biscottiba. történt ugyanis hogy egy "csináld magad" receptet elkészített a gyanútlan olvasó -igazán meggondolhatná a máshonnan összemásolt receptek NEM AZÉRT VANNAK :D hogy elkészítsük ôket, majd gyorsan ki is derül hogy a receptbôl kifelejtôdött a zsíradék :D aztán jön politikailag megkent MBTBD akik ajánlják a 2-3 deka vajat és az olvasó azután aki beletesz mégtöbbet:



"rendszerváltás gasztronómiai motorja" részérôl hiba csúszott be ugyanis (tudjuk rég) a zsír váltja ki a legdramatikusabb íz és textúra hatást a biscottiban aminek ropognia kell méghozzá nagyon azért biscotti  és eredeti receptje egész tojást használ tiltja a vajat ennek ellenére a legropogósabb textúráért kizárólag tojás fehérjéért nyúlunk. vaj végzetes hiba a tárolásnál is amikor a süti veszít ízébôl, pár nap után puhul szemben a vaj nélkülivel ami idôvel és helyes tárolással egyre ízletesebb megtartja keménységét. 
  
újragondolás kiteljesedett mûfaja amikor glükóz helyett az olvasót megzavarjuk "invertcukor" készítésével (kristálycukor szimpla szirup) és meg sem említjük neki glükóz helyett azt a szót hogy szôlôcukor....citromsav vagy borkősav vagy aszkorbinsav? nagy szavak tegyé 1 kanál egyszerû mezei ecetet. szarj a mennyiségre mert elpárolog közben nem engedi kristályosodni. tehát szôlôcukor helyett kristály nem mindegy de ha már édesítés akkor stevia köztudottan #1. természetes glikémikás indexe nulla szôlôcukoré 100 édesítôk között a legmagasabb magas glikémiás szénhidrát szívbetegségek okozója és ha választani kéne kristálycukor (indexe 80) és nyers cukor (indexe 65) között akkor az utóbbi



felmerül a kérdés a receptek tényleg ínyenceknek íródnak fordítódnak? tesztfôzés? biztosak lehetünk nem egészségesek

az már rég feltûnt hogy az érdeklôdés kamikaze zuhanásban a bejegyzések 10 alatti hozzászólással futnak (sok a 4-es vagy az alatti) de mostmár kitûnik mi az oka. ...majd pedig elnyomta ôket a buzgóság mint a disznókat...

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister