Bélszín Carpaccio Szarvasgombával

június 15, 2007

Arugula saláta
szarvasgomba
bélszínderék
parmezánsajt
oliva olaj, kakukkfű, tengeri só, fekete bors,
vöröshagyma


A recepthez arugula saláta a legmegfelőbb, az "Olasz cress"-nek is nevezett pikáns zöld az enyhe mustáros íze miatt. Carpaccio, Olasz eredetű előétel, általában hajszál vékonyra szeletelt nyers (egész) bélszínderékből van. A húst használat elött kettő napig pácoljuk a következő módon.

Pácolás: oliva olaj, szeltelt hagyma, mustár, őrölt fekete bors, friss kakukkfű. Kettő napos pácolás után a húst kivesszük a pácból és lefagyasztjuk. Mikor teljessen megfagyott, szeletelő géppel vagy nagyon éles késsel hajszál vékonyra szeljük. A szeleteket enyhén megsózzuk, olivaolajjal megkenjük és hajszálvékony szarvasgombát teszün közé, zsírpapírt teszünk hogy ne ragadjanak össze, majd hütöben tároljuk.

Közben elkészítjük a salátánkat. Arugulát megmossuk, lecsepegetjük majd kevés oliva olajjal és citromlével összeforgatjuk. Tányérra tesszük és a hússzeletekkel a képen látható módon betakarjuk. Enyhén tengeri sóval megsozzuk. Hajszálvékony szarvasgombával és reszelt parmezánsajttal díszítjük.

Read more...

#3. MTV1 Határtalan Emberek - 2007

Read more...

Bouillabaisse recept

(ünnepelt tengeri herkentyű ragú Provence-ből)
4-6 személyre

6 db fekete kagyló,
6db Clams,
6 db közepes méretû garnélarák (shrimps)
6 db fésûkagyló (scallops)
3 girizd fokhagyma
2 paradicsom, reszelt parmezánsajt,
1/2 fej közepes hagyma
oliva olaj, Sáfrány, kakukkfû, só, bors, 1/2 dl. fehér bor

Nemcsak a Franciák kedvence a könnyen elkészíthetô, látványos és rendkívül ízletes halétel. Erdetileg, egy vastag szelet kennyérre tálalták, nekem fokhagymás pirítossal jobban ízlik.

A kagylókat serpenyőbe tesszük és oliva olajon, közepes lángon addig pirítjuk amíg ki nem nyilnak. A tüzet teljes lángra tesszük. A kagylókra rádobjuk a rákokat, megrázogatjuk majd rádobjuk a kinyomott fokhagymát, az apró kockákra vágott hagymát majd a kockázott paradicsomot. Tovább rázogatjuk és fűszerezzük, só, bors, kakukkfű, sáfrány. Pár percig kell csak főzni, egyfolytában rázogatjuk és amikor a paradicsom is már megfonnyadt meglocsoljuk a fehérborral. Pár percig forraljuk és fokhagymás pritóssal tálaljuk. Reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Egyébbként a recepthez bármilyen tengeri herkentyűt használhatunk. Ahogy a képen látható, az ételnek lucsognia kell a szaftban. Csipősen is ízletes!


Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister