Paradicsom Saláta Grillezett Kukoricával és Friss Bazsalikom Öntettel

augusztus 31, 2007

Read more...

Tamale (BBQ Csirkés) recept

4 főre
elkészítési idô 1.5-2 óra
Tamale a Latin kulturának az egyik legfontosabb ünnepi étele. Készithető a kukoricamassza egymagában, vagy különféle töltelékket hozzá adva. Kukorica vagy akár banán levelekbe is lehet csomagolni.


A jó tamale puha, csípős és szaftos!
Hozzávalók:
1 dl finomra darált kukorica dara (apró polenta, masa)
2 dl csirke alaplé
1 dl kukorica olaj
1 evőkanál szodabikarbóna
Főtt csirke
1 dl salsa verde vagy egyébb csípős paradicsom mártás
Kukorica levél (válasszuk a zsenge, friss leveleket)
BBQ szósz
Elkészités:
A kukorica leveleket áztassuk be langyos vízbe addig amíg megpuhulnak. (kb. 30 perc) Turmixgépbe jól összekeverjük a kukoricadarát, az olajat, a sót és a csirke levet. A főtt csirkét száljaira szedjük, a melle húsa talán alkalmasabb, majd elkezdjük betölteni a leveleket. A levelet kifektetjük majd megkenjük a kukorica masszával és megpakoljuk csirkével majd BBQ szósszal és újra a masszával. A leveleket behajtjuk hogy a töltelék ne essen ki, és a végeit megkötjük. Lassú tűzön, gőzben addig főzzuk amíg puha nem lesz és a levelek elválnak a kukorica darától. (kb.40 perc)
Valójában bármivel tölthetjük.
Tamale főételnek:
Tölthetjük akár : darált marhahús sült fokhagyma, füstölt gouda sajt, BBQ csirke (főtt csirke és BBQ szósz, füstölt lazac, spenót, articsóka, feta sajt és szárított paradicsom, homár és Táj kókuszdió mártás, kecskesajt és szárított paradicsom, mangó és főtt csirke....
Tamale desszertnek:
Belga csokoládé és málna és sült dió, karamelles alma és Jamaica rum, Zöld kukorica és sárga kukorica........
BBQ Szósz:
2 kanál olaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
4 kanál barna cukor
1 dl sör
2 kanál worcestershire szósz
Chili por, cayenne bors, fekete bors, füstölt por
½ kanál sima ecet
½ liter ketchup
Olajon a kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barnacukrot, mustárt. Amikor a cukor elolvadt kb 2-3 perc, beleöntjük a ketchupöt a worcestershire szószt az ecetet és hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük és legalább 1 órán keresztül lassú tüzön főzzük. A jó BBQ szóz az enyhén csípős, édes és savanykás is egyben.

Read more...

Bambuszos Pácolt Füstölt Polip Saláta recept


4 főre
Elkészítési idő 35 perc
polip főzéshez:
½ kg. Polip, (fejek nélkül)
½ liter testes vörösbor (Chianti vagy Sangiovese)
1 finomra vágott vöröshagyma
1 finomra vágott sárgarépa
1 finomra vágott szár zeller
Kakukkfű, babérlevél
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál oliva olaj
1 egész citrom leve
öntet:
1 dl oliva olaj
1 dl vörösborecet
2 egész citrom leve
Menta levél, tengeri só, őrölt fekete bors
Bambusz (julienne), konzerv vagy friss kaphato kinai marketben, a frisset forrázni kell
Friss bazsalikom díszitésnek vagy radicchio levelek
Szezám mag
Lábasba tesszük a polipot a vörösbort ráöntjük és annyi vizet teszünk rá hogy ellepje. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük közepes hőfokon 25 percig majd szedjük ki a polipot egy tálba és hadjuk lehűlni, majd rakjuk egy zacskóba és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát oliva olajat, citromlevet. Rakjuk hűtőbe és pácoljuk legalább 2 órán keresztül.
A polipot forró grillre dobjuk és forgatva 4-5 percig sütjük, ügyelve arra hogy nehogy túlsüljön, a túlsült polip rágós!
Az öntethez a nyersanyagokat összeturmixoljuk, a polipot apró darabokra szeljük, hozzáadjuk a bambuszt és az öntettel alaposan összekeverjük. Szezám maggal és bazsalikom levelekkel díszítjük, hidegen tálaljuk.

Read more...

LA Kings Hockey Brent Sopel

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister