Confit Cékla Sainte-Maure De Touraine

november 15, 2007

Kecskesajt a nyugat Paris Poitou regions-ból, (több mint 1000 éves recept).

Borpárosítás:
Desszert --Ruby Port,
Fehér --California Chardonnay, Savenniéres
Pezsgô --Moscato dÁsti

Confit Cékla: Oliva olajban és pici etectben sütve (só, bors, fehérbor) lefedve 25-30 perc. Mikor puha jégbe tesszük és ronggyal megpucoljuk. Az olajat amiben sült felhasználhatjuk tálalásánál.

Read more...

Sütőtökkel Töltött Ravioli Forró Spenót salátával és Narancs-Ananász-Chili mártással

Elkészítési idő 50 perc

4 dl friss narancs juice
4 dl friss vagy üveges ananász juice
1 csomag friss spenót
1 közepes sütőtök vagy 2-3 db édes krumpli
só, bors, chili pepper,
2 evőkanál vaj
gyúrt tészta raviolinak
1-2 evőkanál fehérbor (Chardonnay)
A sütőtököket félbevágjuk, belsejét kitisztítjuk majd sütőben aranybarnára, puhára sütjük (30-40 perc). Húsát kikaparjuk és villával alaposan széttörjük, sóval, fekete őröltborssal ízesítjük, félretesszük. Közben, közepes hőfokon addig főzzük az ananászlevet a narancslével amíg mártás sűrűségűre párolog. Ízesítjük ízlés szerint csili pepperrel és félretesszük. A gyúrt tésztát vékonyra sodorjuk majd tetszés szerinti méretben és formára szeljük és betöltjük a tökkel. Forró vízbe dobjuk és készre főzzük (3-4 perc) majd jeges vízbe hirtelen lehütjük. Tálalás előtt a spenótot forró serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadunk 1 evőkanál vajat, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Sóval és fekete őröltborssal ízesítjük majd ráöntjük a fehérbort, elkeverjük. Előmelegített tányér közepére fölhalmozzuk a spenótot úgy hogy a spenót leve a serpenyőben maradjon, ebben a lében fogjuk megmelegiteni a raviolit, majd a spenót tetejére tesszük. A forró mártásba tálalás elött 1 evőkanál vajat keverünk, meglocsoljuk a raviolit és tálaljuk.

Ez a mártás legyen enyhén édes, pikáns, forró és a vajtól bársonyos. A ravioli legyen főtt de nem túlfőtt. A spenót főzésére ugyancsak ügyeljünk, ne főzzük túl, elkészítése pillanatokig tart!

Read more...

Kávé és narancs Macaroons

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister