LA Nyersen !

november 22, 2007

Cheflaszlo November 20. 2007 Santa Monica
(Foto: Sushi Sho Santa Monica, Urasawa Beverly Hills ) ~all rights reserved~cheflaszlo
Los Angeles és nem Tokyo segítette világra a Sushi-t, mint a modern étkezés globális jelenségét!
Miként alakult úgy, hogy ez a város lett a divatdiktátor abban, hogyan nézzen ki egy autentikus Japán sushi a 21. évszázadban?
Nehéz az okokat pontosan megállapítani, de a szakemberek két dologban feltétlen egyetértenek. Elsőként abban, hogy a Beach Boys után a sushi okozta a legnagyobb őrületet a Csendes óceán partján, másodszor, hogy az első California roll-t 1964-ben Ichiro Mashita és Teruo Imazumi kreálta a Tokyo Kaikan étkezőben, a San Pedro és a 2. utca sarkán. Abban az időben a tonhal szezonális nyersanyagnak számított, ezért hiányát avokádóval pótolták, ecetes vízben párolt rízzsel seaweed papírba tekerték, amit a gyömbér, a csíkokra szeletelt kígyóuborka és a king-crab tett tökéletessé. Ez volt az első kézzel tekert California roll és ebből alakult ki a krémsajtos philadelphia, a langyos angolnás spyder, a lazacos rainbow, a spicy tuna és a megszámlálhatalan többi.
A sushi eredetileg gyors étel, egyszerű fast-food volt és Tokyo utcáin a siető gyalogosoknak ételkocsikról árulták, ez volt a „nigiri”.
Manapság a legdrágább éttermek a sushi/sashimi bárok, ahol már nem csak a séfek, hanem a millio dolláros helyiséget berendező tervezők is hatalmas figyelmet kapnak. Nem ritka az olyan hely, ahová a szakács személyes meghívása szükséges, vagy ahol egy este maximum csak tíz embert fogadnak és a menü 29 fogásból áll!
A Japán konyhák rohamos elterjedése a késő 80-as években kezdődött. A folyondár Los Angeles Little Tokyo kerületében vetette meg gyökereit, majd szétkúszva -a Sawtelle Bouldevard a Studio City és Woodland Hills környékére- kezdte meg világot behálózó indáit növeszteni. Nem kérdéses hogy elburjánzása szorosan összekapcsolható a környék gazdasági növekedésével. Az egészséges táplálkozás ......folytatás itt.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister