Potpie

december 17, 2007

Cheflaszlo Dec.6.2007 Santa Monica

Az ünnepi asztal egyik tartalmas, mindenkit kielégítő disze lehet a potpie. Elkészítése annyira egyszerû hogy azt még a Swanson hútőcég sem tudja elrontani. De minek is vennénk mélyfagyasztott boltit, amikor könnyedén elkészíthetjük frissen is ? Ahogy megtanuljuk az alapreceptet, nyomban varázsolhatunk belőle kimondottan ínyenceknek való ételt is . Használhatunk homárt, kacsát, sajtot, vagy akár sörben pácolt marhahúst is zöldséggel.
Legfontosabb hozzávaló a tisztességes sütôedény. Az üveg helyett tanácsolom azt az öntöttvas fajtát aminek nyele is van. Az öntött vas jobban tartja a hômérsékletet és az étel is egyenletesebben sül benne. A potpie egy falusias étel, tehát feltálalhatjuk a vasedényben is látványa melegséget, családias hangulatot,kényelmet áraszt és íze minden karácsonyi menüt színesebbé varázsol.
A tölteléknekolyan húst válasszunk, amit hosszabb ideig sütnénk. Sertés/marha-borda, kacsa, még a hálaadásról megmaradt pulyka is megfelelô, de a legjobb a sertés lapocka amit lassú 80-90 C fokos sütôben, 6-8 órán keresztül porhanyósra sütünk.
A zöldség is fontos, ez fog nedvességet adni az ételnek. Kiváló a spenót a tök, krumpli, zöldhagyma, és a káposzta is, amit a betöltése elôtt feldarabolunk majd oliva olajban félig megpárolunk. Az ízes sajtok is kiváló töltelékek. Gruyére, Parmesan és bármilyen kecskesajt vagy Feta jól illik egy bárányhúsos töltelékhez.
Fûszernek a sónál és a borsnál több nem kell. Elereszthetjük a fantáziánkat, ne hagyjuk hogy a különleges töltelékek elriasszanak. A Potpie-t elrontani szinte lehetetlen.
Tésztának használhatjuk a boltban vásárolható mélyfagyasztott Peperidge Farm vagy Sara Lee phyllo, corn bread, vagy bisquick termékeket.
Potpie-t phylloval készítettem elôsszôr és annyira ízlett, hogy azóta csak annyit változtattam hogy frissen készítem hozzá a tésztát.
Ez is egyszerű dolog, 50% liszt és 50% vaj, csipetnyi sóval kigyúrjuk, majd 4-5 mm vastagra kinyújtjuk. Kibéleljük vele a langyosra melegített sütôedényt, majd betöltjük a fentiekben említett töltelékekkel és betakarjuk a tésztával, felvert tojással megkenjük és 180-200 hőfokon aranysárgára sütjük.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister