Minden fejlődött a 10 év alatt kivéve a gasztronómia ?

július 21, 2008

Remízben, a libamájból két adaggal rendeltünk! A Polo Pub-ba egy kedves barátunk ötletére tértünk be és megismertük Zsuzsanénit, kitűnő juhtúrós strapacskájával. A Náncsinéni túrósgombóca kicsit megkeményedett az évek során, de a halászlé és a tojásos nokedli fantasztikus volt, hatalmas fejes salátával kaptam. A Gundelba az ebéd olyan volt amire számítottunk, fenséges, pincérünk mérsékelt figyelmét és az élményt különlegesnek éreztük. A Dérynét valaki világszinvonalú étteremmé varázsolta! A menta leveles-szőlőszemes bodza szörp és a Chef a kedvencem.

Voltak olyan éttermek ahol nem sikerült ízletes ételt kapnom és olyannal vendéglőssel is találkoztunk aki pofátlanul felvizezte a babgulyásunkat, sőt féligerjedt gyümölcslevest tett az asztalunkra (Nágocshoz közeli kisfaluban). Nem sokat fejlődött a gasztronómia, de nem is romlott annyit mint amire számítottunk, vagy amennyit a szakírók állítanak.

A piacok tele vannak vásárlókkal és az árú is bőséges. Talán az idős vásárlókból van a legtöbb, a nagymamák kiló-számra veszik a meggyet, barackot stb. Otthon pedig készül a savanyúság, paradicsomlé és a málnaszörp is, öreg néni panaszkodik mellettem : "Nagy a család! Mindent elhordanak amit befőzök!" -láttam rajta örül neki, így legalább gyakrabban látja a gyerekeit. Tegnap 10 kg uborkát húzott haza a kiskocsiban, ma 4 kg. meggyet. Azt mondja: holnapra összedobálják a sárgabarackot is (lemegy az ára) visszajön érte és elviszi lekvárnak.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister