Tavaszi Hamburger - Május 2008

augusztus 05, 2008

A tavasz a kedvencem, a választék miatt. A piac napról napra szinesedik. A kínálat rabul ejtő, tavasszal mindenki főzni kezd. Sétálva a standok között olyan, mintha egy tavaszi szakácskönyv lapjain barangolnék. Tényleg. Halomra pakolt articsóka, mellette szinte ugyanaz, csak baby és lila! Korai cseresznye, friss zsenge spárga, baby cukkini -a virággal együtt kapod. A spenót levele friss és duzzadt, olyan mintha apró párnába harapnék. Büszkék a farmerek, a vásárlók pedig szinte csak főzésről beszélnek. Újra vibrál az egész piac és ez nagyon tetszik.

Egyszerű ilyenkor szakácsnak lenni, új ötletek kelnek szárnyra, kibővül a menü és könnyedén összeállítható 8-10 fogás is, hiszen az ételek legtöbb esetben csak zöldség variációk, saláták, vagy egy szelet friss hal zöldségpűrével. Kecskesajt souffle sóskával, nem több mint éppen egy falat sercegő dry-aged (szárazon érlelt) new york steak, ami közvetlenül a grillről landol a vágódeszkán. Apró kis falatok és az utolsó fogás is kellemes és könnyű. Mindenki elégedett.
Amikor a kuncsaftjaim meglátják a menün a hamburgert mindig kételkedni kezdenek. Máris a gyorséttermire gondolnak, pedig hamburger nagyon sok féle van, elkészítésében végtelen a lehetőség. Az utóbbi időben kisméretű hamburgereket csinálok, tonhalból vagy darált pulykából. Pici, két falat az egész. A szélén kilóg a salátalevél, szines a paradicsomtól és szaftos a Thousad Island öntettől, amit mindig frissen keverek ki. Néha, a darált pulykát megtöltöm Mozzarellával, így nem lesz olyan száraz, vagy itt van a legújabb kreációm: a spanyol sertés burger, amibe Manzanilla oliva bogyót, Pimentón paprikát és Manchego sajtot teszek. Sajtok közül legjobban az érlelt Cheddar-t és a Gorgonzolát kedvelem az intenzív ízük miatt.....tovább.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister