Molnár B. Tamásnak nemcsak a magyar konyha illúzió hanem a magyar zöldségtermesztés is!

szeptember 29, 2008

Illúzió, hogy világhírű a magyar konyha - mondta Molnár B. Tamás gasztronómiai szakíró az InfoRádió Aréna című műsorában.

A levél egy olvasótól : "Voltam egy megbeszélésen, amit a Molnár B. Tamás és csapata szervezett. Ott voltak mindenféle éttermek vezetõi, illetve a másik oldalon pedig a magyar termelõk. A probléma ugye az, hogy szegény éttermek külföldrõl hozzák az árut, mert csak ott szép. Miközben pedig a magyar termelõk külföldre adják el. Ami vicc.

Ennek a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy találkozzon az igény és a kínálat. Volt egy termelõ, mondta, hogy õ bio zöldségeket termeszt, mondják meg, mit akarnak, és akkor azt ültet. Bármit. Erre a Molnár B. Tamás azt mondta, hogy sajnálja, de nem hisz a bióban, az nem jó..... Azt hittem, rosszul hallok......!!!!
A termelõ pedig elmondta, hogy itt egyszerûen arról van szó, hogy vegyszerek nélkül, tiszta földben termeszti a dolgait, ettõl az ízük is más, és ha Ausztriában megfelelõnek találják, mert ugyanis oda viszi ki, akkor valószínûleg az itthoni piacon is megállná a helyét. "

....."Te azt felejted el, hogy a magyar ember szeret sírni és lehúzni mindent. Mi szegények vagyunk, a szocializmus alatt kinyírtak minket, már semmi nem a régi, minden ehetetlen és szar, a szakácsok sem tudnak semmit... Ez így a Molnár B. féle vonal alapja. És akkor megcsillantja, mint a távoli és elérhetetlen tündérmesék híres chef-jeit, az emberek pedig álmodoznak, és azt mondják, bezzeg ott, igen, ott van kulináris kultúra meg igény, és meg is engedhetik maguknak. Mi pedig, szegények, brühühü...

Ha te pedig ifjú titánként, aki megjárta a világot, látott sokat, és most kellõ távolsággal tudja a magyar helyzetet nézni, ráadásul lendületesen és pozitívan találsz beszélni errõl, akkor te nem férsz bele abba a képbe, amit ez a síró-rívó, álmodozó-nosztalgiázó csapat szeret vagy megszokott.

Szóval a kezdeményezés szerintem jó, de amint van valami pozitívum, csavarnak rajta egyet, hogy lehessen siránkozni. És ezért szúrja az emberek szemét, hogy te nem siránkozol. Hanem látod a pozitívumokat, és tenni akarsz.

Szép napot!"
-----------------------------
kapcsolódó cikk angolul: http://www.chew.hu/new_restaurant_guide_exception.html


..

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister