Nyakon akart vágni az egyik Hoventán vákuumoló mesterszakács

október 15, 2008

„A vezetővel menet közben beszélgetni veszélyes és tilos!”

A ’70-es években ez a felirat még látható volt a régebbi villamosokban, a vezető feje fölé kifüggesztve. Hová lehettek ezek a táblák? – Ezen tűnődtem szerdán a Hoventáról hazafelé menet.

Veszélyes üzem lett az "A" pavilonból !
A Hoventa Nemzetközi Gasztronómiai szakkiállításon nézelődve magamra hoztam a bajt. Nem átallottam feltenni két ártatlan kérdést a xy stand szakácsának, az országosan ismert Nótár Lászlónak, aki éppen húst sütött és szeletelt. Milyen húst süt és milyenre akarja készíteni? – (angolos, médium, stb. lesz majd a válasz - gondoltam.) Kérdésemben nem volt anya, apa és semmilyen felmenőági rokon, ezért roppantul elcsodálkoztam, hogy miért kezd el hektikusan hadonászni a késével és miért hangoztatja a nézőközönség előtt azt hogy nyakon vág?

Nem tudom milyen atrocitások érhették az nap, de heves méltatlankodása igen meglepett. A Hajdú Zoltán néven háttérből előlépő szakács kolléga és a finom falatokra váró tömeg végül lecsillapította a mérges konyhás indulatát, így folytatódhatott a „produkció”. Eddig is tudtam – lévén magam is közűlük való- hogy szakácsaink nem könnyű emberek - felpörögnek néha mint a búgócsiga és ilyenkor ütköznek is belül a részecskék olyan becsületesen, mint a CERN-ben, de ez a barbár stílus jelen esetben akkor sem volt helyénvaló. Azt sem hiszem, hogy az eseményt csodáló, kíváncsi tömeg a produkció részének tekintette volna az intermezzót.

A tanulság talán az lehet, hogy idegileg is megfelelõen készüljünk fel egy ilyen eseményre, mert bármit kérdezhet és bármit mondhat a kiállítást élvezõ tömeg, nekünk arra mindig a kellõ visszafogottsággal – és a mindenkitõl jogosan elvárható udvariassággal - szabad csak reagálnunk!

Hajdú Zoltán Olimpára készülődő szakács a hejszakácsok.hu forumán a következőkkel próbálta enyhíteni az esetet. Szó szerint idézem:

"Én választottalak szét benneteket a Nótár Lacival! Arrol tartok a szakács tanulóknak mindik oktatást, hogy legalább viselkedjünk ember ként, ha már egy olyan szakmát választottunk, amely mentálisan mást vár el mint a többi!.....De a bocsánat kérés, az egy kis időt várat magára!"

Érdekes megközelítés. De amíg ilyen indulatok uralják a szakmát, azért csak utána kéne nézni azoknak a tábláknak.

Biztosan megvannak még valahol ......! info@cheflaszlo.com


..

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister