Egy perui "valami". Reménykedjünk, hogy nem élelmiszer!

november 16, 2008

Gasztronómiánról: Azt hiszem, ideje lenne már ezektől a műfaji skatulyáktól megszabadulni. Hatalmas alkotói energiákat szabadíthatna fel, például ha a különböző irányzatok egyenlő eséllyel indulnának a megítéltetésben, ha csak a minőség számítana, semmi más. Nehéz, de talán így kéne nekem is....

De itt van más, egy-két kép Cuzco, Peru. Hogy mit láthatunk nem tudom, de ha valaki esetleg megtudja mondani akkor azt szivessen venném...Miként került ide? A piacon sétálgatva (átlépve a zsákokban visító tengerimalacokat, amiket egyébként helyben forráznak) pillantottam meg ezt a talán csontra bőrre száradt "alpaca fűzért"?.....egy játékkereskedés ajtajában lógva. Mivel spanyolul nem beszélek így kérdésemre csak azt a választ kaptam hogy: "para niños, para niños", tehát gyerekeknek? Reméljük nem élelmiszerként... Érdekes, szerintem mindenki gondoljon amire akar én a korán piacra dobott halloween dekorációra saccolok. (Május 28.2008 ~Cuzco)




















Read more...

Ebédre sajt, krumpli, steak és körte. Uruguay, Mercado del Puerto !

~ Montevideo, Június 12. 2008 ~

Provoleta Asado: Provoleta az egy félkemény provolone sajt fajta, amit vastagra szelnek, fűszerkeverékkel szornak meg majd forró vasformába terítik és addig izzasztják a füstös grillen amíg át nem olvadt. Egy-két perc után átfodítják, tovább olvasztják majd hat részre vágva kanállal gömbökké formázzák és előételnek, lapostányéron tálalják. Íze csodálatos.

A képeken láthatunk még sült édeskrumplit (yams) nádcukorral "patkolva" és sima főtt krumplit is amit kéksajttal ettünk.

A főételünk az egy Argentine steak volt ($45). Ehetetlenre sikeredett, de már nem sokat csodálkoztunk, ugyanis egész Argentinában nem tudtunk jó steak-et enni, nem használnak sót, fűszert és pácolást sem. Ezek a rágós húscafatok szeretnek a forró tűzön ökölformába összeugrani. Brrrrrrr.....

Egyszerű és finom desszertünk nem volt más mint borban párolt körte, ízletes levével és egy gombóc fagylalttal felszolgálva.










































......

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister