Christian Meyer video

december 18, 2008

Read more...

„La bonne cuisine”, de inkább „A jó konyha”

(fotón a csalók : "szabadúszó" Chef Christian Meyer & Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesület Elnöke)

„A nemzetek sorsa attól függ, hogy miként táplálkoznak” -Brillat-Savarin

A probléma nem új keletű, ám senki sem beszél szívesen róla.
Egyre-másra nyílnak új éttermek, amelyek tulajdonosai úgy kezdik nyitó éttermük reklámkampányát, hogy az üzlet az első magyar Michelin csillag várományosa.
Felvonulnak az álszakértő (nem vendéglátóipari iskolákat végzett), viszont tőkével rendelkező látók, jósok, hamis próféták és állítólagos mértékadó ítélettel rendelkezők, mintegy „megkorszakalkotva” a hazai gasztronómia géniuszát. Szép feladat, nagy feladat és a mi dolgunk, hogy őszintén drukkoljunk hozzá! A versenyszellem jó. Nemesít is meg minden. De mielőtt fölvennénk, jó lenne tudni végre, ’hanyas a kabát!
Miért van nekünk szükségünk Michelin csillagra vagy kettőre? Mert hogy jó lenne végre a magyar gasztronómia egén látni azt a csillagot, ténykérdés. De mit jelent bekerülni a Michelin Guide-ba és mivel jár? Csendben megjegyezzük, járni nem jár, mert azt adják. De ki az, aki kiérdemelheti?

„Kis nemzet vagyunk. Ha nem kérkedünk állandóan, senki nem vesz rólunk tudomást. És nagyon sok dologgal kérkedhetünk!”- Marczali Henrik, történetíró

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister