Magyar valóság: Friderikusz Eddig

január 03, 2009

foto: blikk

Értékelve a karácsonyi ajándékba kapott könyveket, Friderikusz Sándor kellemes meglepetést okozott, -ellentétben a tahó, nagypofájú, elmebeteg Ramsay magyar fordításával.
Nemrég jelent meg Firderikusz "Eddig-je". A könyv briliáns, kemény, letehetetlen és tényleg igaz?

Az eddigben mindenki megkapja!: "Régi nagy trükkje a tévézésnek, hogy bár a médiatörvény és a versenytörvény értelmében is a sugárzott műsoroknak csak meghatározott százalékát lehetne megrendelni egy adott műsorkészítő cégtől, a televiziók vezetői sok műsort mégis egyetlen céggel csináltatnak.
A trükk a következő: van egy műsor, amelyben tegyük föl öt ember beszélget. Pontosan be lehet lőni, hogy mi ennek a studióigénye, mennyit kell világítani, azt is lehet tudni, hogy a műsor jellegéből adodóan próbára nincs szükség, hogy mennyibe kerül az öt résztvevő és mi a szerkesztőségi és gyártási emberek tiszteletdíja. Sokat mondok, ha úgy becsülöm, hogy egy ilyen műsor adásonként caklipakli nem kerül többe két-két és fél milliónál.
A televizíó megrendeli ezt a műsort egy külső cégtől, nekik 4-5 milliót utalnak. Tehát épp a dupláját annak amibe kerül. A fennmaradó összegen pedig osztoznak: nagyobb részt a megrendelő tévé néhány kulcspozicióban ülő vezetője kap vissza, kisebb részt megtarthat magának a produkciót előállító vállalkozás. Persze a tulajdonos sem hülye, nagyrészt tudja mit csinálnak a hátamögött, de még így is megéri neki, mert esetleg olyan sok pénzt keres az adott műsorral, hogy ez belefér....ügyesen és szinte bizonyíthatatlanul van kitalálva a mechanizmus!"

vecseilaszlo :Információink szerint már két héttel a megjelenést követően több mint hárommillió forintot keresett a Friderikusz – Eddig című könyvén, és ez az összeg alighanem többszörösére nő a végelszámolásnál: a szakértők nem tartják kizártnak, hogy harmincezer példánynál is több fogy el belőle. "A kiadó és a “főhős” is elégedetten dörzsölheti a markát a Friderikusz Eddig című könyv fogadtatását látva. A televíziós interjúkötete ugyanis tarol a karácsonyi könyvpiacon: nem egészen két hete tízezer példányban jelent meg, s máris hiánycikké vált a boltokban.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister