Marsaxlokk

február 05, 2009


Első barátaim között van Carnell a Marsaxlokk-i halboltos, lent a kikötőnél. Hozzá gyakran benézünk, amit ma vettünk tőle az egy jó másfél kilós Bonita 9 euróért. Sashimi-nek fogyott el pillanatok alatt, wasabi & soy sauce. Bonita olyan mint a tonhal csak piciben, mondanom sem kell, hogy borzasztóan friss volt, az íze felséges, itt egy-két fotó. (a halat drágán vettük)

Read more...

Döbbenet! Az MTV is kapható a csalásra?

forrás: www.hirextra.hu

2009. 02. 03. 19.15
Még csak nemrég nyitott, de már be is zárt Az étterem az MTV képernyőjén. Gasztronómiai műsornak indult, botrány lett belőle. Vermes János, a gyártó produkciós cég tulajdonosa tisztázást ígér, az MTV-nél pedig várnak. Ráadásul információk szerint már azelőtt bekerült a műsor a tévéújságba, hogy megkötötték a gyártóval a szerződést. A HírExtra utánajárt.
Persze ez az ügy is úgy kezdődött, hogy a jó szándékú bulvárújságok egyike, nevezetesen a Blikk úgy gondolta, hogy ír – Vermes János szerint – valami teljesen alaptalant a Magyar Televízió új fantomműsorának, Az étterem címmel most éppen nem futó gasztronómiai shownak az apropóján. Az említett műsor felvételei ugyanis még tavaly hirtelen leálltak – a lap ekkor írta azt, hogy Vermes János és Kótai Mihály volt ökölvívó közös cége, a Man Holding Kft. áll a leállás mögött, ugyanis nem fizetett a közreműködő sztároknak és a stábnak sem. Állítólag nem is fog, mert felszámolási eljárás alatt áll.

Ezt mondják, azt mondják...

Vermes János azonban ennél konokabb, Kótai Mihály üzlettársával együtt ugyanis a hivatalos, szinte az egész Blikk-cikket cáfoló kommüniké kiadásán fáradozik. Ráadásul Vermes van annyira bennfentes, hogy ha akarna, akár órákon át tudna mesélni az MTV műsorpolitikájával kapcsolatos dolgokról. Egyelőre nem akar. Annyit azért megtudtunk tőle, hogy gőzerővel készítenek egy olyan hivatalos nyilatkozatot, amely lényegében megcáfolja az összes Blikk-információt, de valahogy csak nem akar megérkezni ez a kommüniké.

Persze a legkézenfekvőbb az lenne, ha most leírnánk, hogy valószínűleg azért, mert a két fél próbál valamilyen köztes állapotot összehozni, egy olyan opciót, amelyikkel egyikük sem járna teljesen rosszul (lehet, hogy ez a műsor folytatása lesz?) – de mindezt inkább nem állítjuk. ehelyett megkérdeztük a királyi tévé illetékeseit a történetről. - Most éppen az van a produkcióval, hogy semmi nincs – tudtuk meg az igen tartalmas információt az MTV sajtóosztályán. - Hivatalosabban mondva a két fél között (a gyártó cég és a csatorna) folyik a megbeszélés, hogy miként lehetne folytatni a megkezdett együttműködést.Vagy fájdalommentesen befejezni.
Még nem volt szerződés?
Azon információk szerint, melyek a HírExtra birtokába jutottak, bizony elég nehezen. A műsor producere (vagy ha úgy tetszik gyártásért felelős illetékese), Vermes János üzletember és az ő cége, a Man Holding ugyanis homlokegyenest mást állít, mint amit a Magyar Televízió. A Blikk ugyanis még rögtön a balhé kiszivárgása után megírta az „igazságot”: az egész konfliktust a gyártó cégre, az az ellen folyó állitólagos felszámolási eljárásra kenve. Adottak tehát ezek az állítások, melyeket az egyik fél kategorikusan cáfol, a másik viszont az abszolút igazságnak tart.- Nem tudom, hogy a gyártó fél hibája miatt áll-e a produkció, de valami nyilván nem stimmel – érkezett a szintén diplomatikus információ az MTV sajtószobájából. Szóval ebből még bármi lehet, még akár az is, hogy a Magyar Televízió közpénzen dolgozó munkatársai tudni fogják, miről beszélnek. És mire költöttek közpénzből pártízmilliót...Mindebbőlegyelőre egyetlen kijelentés szűrhető le: valaki nem mond igazat.. Vagy senki? Döntse el ki-ki maga azokból a félinformációkból, melyeket egyik és másik fél is előszeretettel csöpögtet. A leglényegesebb kérdés azonban még mindig kérdés marad: információink szerint ugyanis a produkció már akkor a műsorújságban volt, amikor a szerződés még nem is volt aláírva az MTV és a produkció között. Megtörténhet ez egy állami televíziónál? Egy államinál csak úgy nem. De a magyar az más (Vitray Tamás mondta egyszer, hogy ami a Magyar Televíziónál zajlik az megtévesztően hasonlít a televíziózáshoz, de semmi köze hozzá).
Mossák kezeiket
- Hogy mi? Á, az nem lehet, biztos hogy nem – ez volt a reakció kérdésünkre, miszerint lehet, hogy a szerződéskötést megelőzhette a műsor bemutatása. S hogy mi volt az indoklás? – Nem lehet, mert az ehhez hasonló szerződéskötésekre mindig is kínosan odafigyelt a Magyar Televízió – értetlenkedett a felkészült sajtós. Azért valami csak történt. Az MTV szerint elfogyott a gyártó cég pénze. Már akkor, amikor elkezdte a gyártást. Vajon ki ígért a folytatáshoz pénzt? És ki nem adott? Ki kötötte a szerződést? Mit csináltak az MTV jogászai? Hogy lehet nagy celebparty-val a Gundelben fogadást tartani, műsort indítani, majd következmények nélkül félbehagyni?
Persze az is világos: a magyar televíziózásban ilyenkor, 2009 táján, hogy olyan, mint közszolgálati gyártású műsor manapság már alig-alig van. Viszont olyan szórakoztató műsort készíteni, amelyik sikerrel veheti fel a versenyt a kereskedelmi szutyokfolyammal, közszolgálati szinten szinte lehetetlen. Ez történik, ha próbálkoznak. Jól kifőzték.Végre a Magyar Televíziónál is megtörténhetne az a bizonyos rendszerváltás…

..
Kapcsolódó cikk:
hirextra: Egy döbbenetes százmilliós ügy részletei
hirextra: Százmilliós botrány - ki hazudik Étterem ügyben?
hirextra: "Tízmilliók tűntek el" - csúnya ügy lett az MTV Étterméből
Blikk: Hová tűnt a pénz?
Cheflaszlo: Döbbenet! Az MTV is kapható a csalásra?
Video: Gasztronómia Tabuk Nélkül
Video: Csizmazia László Gasztronómia Tabuk Nélkül

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister