Bicsár Attila, a szakácsok "Pápája" (Alabárdos) külföldön pacsmagolt

március 08, 2009

Chef Bicsár Attila lecsóját, keményítővel sűrített galuskáját, paprikás csirkének nevezett valamijét nézegetve a Cseh Matyi "style" (Centrál Kávéház) jutott az eszembe. Mi történt, hogy a Café des Artistes (George Lang) nevét adta ehhez?

Read more...

Blogozó keményen kritizál (www.hejszakacsok.hu)

forrás hejszakacsok:


Györffy Árpád (fórum név: gyarpi) - 2009-03-08 01:21:29 -----Chef Laszlo! Sajnálatos módon az ön honlapjára nem lehet kommenteket írni (valószínűleg attól tart, hogy túl sok őszinte megnyilvánulás érkezne a személlyével kapcsolatban), ezért kénytelen vagyok itt válaszolni. Véleményem szerint mind a stílusa, mind a hozzászólásainak tartalma minősíthetetlen (ez a honlapján megjelenő videókra is igaz). Számomra érthetetlen, hogy amikor a magyar gasztronómia ilyen nagy bajban van, akkor mi szükség van az ilyen jellegű megnyilvánulásokra. Miért támadja azokat az emberket, akik időt, energiát nem kímélve dolgoznak azon, hogy előrébb jussunk? Minden kommentjéből a rosszindulat sugárzik, és soha építő jellegű kritikát nem láttam még öntől. Egyáltalán milyen jogon engedi ezt a stílust meg magának? Mit tett le eddig az asztalra? Vezetett már sikeres éttermet? Vannak értékelhető eredményei? Azt javaslom nézzen mélyen magába! Az egész országnak jót tenne, ha visszautazna Amerikába és nem rombolná tovább az amúgy is nehéz helyzetben lévő magyar gasztronómiát! Még két megjegyzés. 1. Nyílván oka van annak, hogy Bicsár Attilát és nem magát hívták meg New York-ba. 2. Ha ennyi ideje, energiája (és szaktudása?) van ,akkor miért nem fordítja kis hazánk gasztronómiájának javára? Hagyjon fel a gusztustalan kritikáival és tegyen valami hasznosat, mert erre senki nem kíváncsi!

cheflaszlo - 2009-03-08 08:49:58 -----Rossz kritikától nem félve indult a blogom annak szolgálatára, hogy azok a szaklapok akikkel akkor kapcsolatban álltam könnyedén le tudják szedni a megírt anyagokat. Hozzászólásra nem volt szükség. Ez mai napig így van. Amit én leközlök azt le lehet szedni, máshol megjelentetni és fikázni ha arra van inger. Se a pozitív se a negatív kritikára nem vagyok kíváncsi, leközlöm a hireket, néha hozzátéve a gondolatomat, mert megvan rá a lehetőségem. Ha nem tetszik ne olvasd, lásd Mission Statement.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister