december 16, 2009

Read more...

Séf Cseh János és az újragondolt, megreformált magyar konyha

Aki ismét keresi a helyét: Cseh János séf /Forrás: Vendég & Hotel - Vágó Ágnes
(a fotón: Gyöngytyúkmell pörkölt)

Már az elején azzal kezdődik a cikk: "…a klasszikus magyar konyha ötvözését a modern gasztronómiával. Hiszen ha a csipetke, a leveshús különválik a zöldségektől, attól az az étel még ugyanaz marad, csak így sokkal dekoratívabban lehet tálalni, hiszen kiemeljük az ízeket, nagyobb a szakács számára a játszási, a megvalósítási lehetőség…" -Ilyenről szó sincs, nem más ez, mint a hagyományos magyar ételek eltörlése. Minek kellene újragondolni valamit ami tökéletes?
"A szakma ismer: mind technológiában, mind tálalásban a legmodernebb módszer híve vagyok.." – A szakma ismer: nem használsz sót, elferdíted az eredeti magyar ételt, amire büszkének kellene legyünk. Technológiákat elferdíted, Segal barátoddal -, akinek szakmai tudása mind tartalmilag, mind külalakban lényegesen alacsonyabb szinten van, mint azoké a szakácsoké, akiknek az ételeit finnyázva zsűrized a H&E stb. "versenyen"? Tomival az élen (farmernadrágos zenész - slampos szakácskabátban), aki golyóstollal piszkálja, bökdösi az ételt. Játszik vele, mint egy gyerek a homokozó lapáttal? Mi mással is bökdösné, hiszen tapasztalata, szakmai múltja nem több 2-3 évnél, nem beszélve a diningguide.hu-s Vajda Péterről (Ted Aprajev, Vajda Péter), aki köztudottan nincs tisztában a palóc leves készítésével. Sznob szakácsokat neveltek ki, akik nem érdekeltek kreativításra, ha a konyhájuk nincs fölszerelve milliós gépekkel. Egy olyan "kőrhöz" csapódtál Cseh János, amely bizony az orrodnál fogva vezet, mert nincs pénzed a "buliban", kihasználnak. A szakács, aki azért nem sózza az ételt, mert nem hisz a sózás fontosságában.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister