Sikeresnek tűnt a Bocuse d'Or Hungary Selection 2010 (első nap)

február 21, 2010

Read more...

Hagyomány és Evolúció 2010 - DÖNTŐ - A bűvös szakács rendezésében(Gerbeaud Ház, Budapest, Vörösmarty tér)

2010. február 21. vasárnap.
Tizenketten kerültek a döntőbe a legjobbak közül

A Magyar Gasztronómiai Egyesület versenyének helyszíne: a Zserbó

Kóstolásra kínált ételek közül az a kolbászos dolog langyos volt, belseje hideg, tucsogott a zsírban, remélem nem követi gyomorrontás! Makacs bőre nehezítette a fogyasztást. Kést nem találtunk. A fogas kitűnő volt és az "újragondolt" körömpörkölt is!! Az alagsorban kinált kenyerek mind fantaszikus friss, izgalmas ízletesek voltak. A szakácsok főzhettek volna jobb környezetben is és akkor talán lehetőség lett volna az élelmiszerek higiénikusabb tárolására is.

Fent, a versenyen például az egyik szakács a zsűri mögött áthajolva végezte az utósimításokat. Remegő kézzel leöntötte egyenként mindet. Túlzás nélkül a nézők is hümmögtek rá és a zsűri is meglepődve nézett a szakács arcába, közben ilyenekre gondolva: "na most ezt miért kaptam?", "miért a vállamra, miért az ölembe?"
A versenymunkák úgy a fényben, a plazma tévén izgalmasnak, szépnek tűntek, pici-pici falatkák, majd 2 perc után az asztalon szörnyű alakzatban rontották a versenyzők esélyeit. A vendégek ezt kezdték el megörőkíteni. A versenymunkák egy része a videó végén látható.

Ezek után mentünk ki a Hungexpot megnézni, a Bocuse Hungary versenyét, a döntőt. Ez az a verseny amire Molnár B Tamás (MGE) rászervezte H&E versenyét, itt olvashatjuk. Egy napra, egy időpontra tették az övéjüket azok után, hogy a Bocuse csapatnak három héttel elöbb le volt szervezve ez a hétvége.
Nagy kitolás volt a szakmával szemben, hiszen vagy ingáztál a két verseny között, vagy lemaradtál valamelyikről. Látva mit csinálnak a Bocuse-on, hát? A szervezés is higgadtabbnak tűnik Bocuséknál. De nem is ez a lényeg, jól éreztem magam a H&E-n is, a szíves vendéglátást köszönöm Bittera Dórának (rendezőség), aki megpróbált azzal lebeszélni a versenyre való látogatásomról, hogy egy nappal a verseny előtt azt írta e-mailben nincs több jegyük. Megkértem hát szerelmem bátyját, Ő is kérjen egy meghívót a saját e-mail címén, hátha Ő szerencsével jár. Sejtésem bejött, neki más történetet adtak elő.

Ez a verseny napján tett még szomorúbbá, csak ekkor tudtam meg a következőket:

A Gerbeaud Házba megérkezve 10:35-kor azonnal, egy ismeretlen jegyárustól probléma mentesen sikerült jegyeket vásárolnom (300ft/db). Pollok László hiába lépett közbe, lemaradt, a jegyek már a tulajdonomban voltak. Ő azt firtatta minek nekem a 10 darab jegy és rajta vagyok-e a "listán"? Nem értem hiszen elegendő ételjegy maradt náluk, mellettem vittek el 30 étel és 100 ital jegyet. Szóval? (nem szép gesztus Pollok Úr, de talán megértem ha rajtam kívánja kiélni a kimerültségét és azt hogy jogtalanul vádol, feljelentett becsületsértésért!) Az igaz, ez mind kultúráltan történt, de Pollok Úr állhatott volna a regisztrációs asztal túlsó oldalán is és akkor talán kellemesebb hangulatban tudok neki indulni az eseménynek.

Utolsó vélemény: A pénz szag hiába érződött a megmérettetésen, nem tette a versenyt hitelesebbé, a pénz talán nem minden? Több embertől hallottam, hogy hiányát érezték magyar zsűritagnak! Kalla Kálmánt akaták látni!

Mi történt? Miért volt az összes zsűritag külföldi?

Hagyomány? és Evolúció? Hol? Itthoni hagyományokat ápolunk vagy határon kívülieket?

Read more...

Gerbeaud Új Séfje bemutatja új kreációit

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister