Hagyomány és Evolúció 2010 (Gerbeaud Ház) versenymunkák - A bűvösszakácstól

február 24, 2010





Posted by Picasa

Read more...

Felelős kerestetik! Mostohán kezelt belsőségek a Hagyomány és Evolúció 2010 versenyén

Mostohán kezelt Hagyományok és Evolúciók!

Nézzük a fotót, nézzük meg jól. A mértéktelen zsír helyett most figyeljük az időpontot, 11 óra 17 perc.

A vasárnapi Hagyomány és Evolúció versenyen készítettem, közvetlen az után, hogy az ételt a kezembe nyomták: "lencsefőzelék sült kolbásszal!" Közvetlen az után, hogy négyet sem léptem a tálalókonyhával szemben elhelyezkedő pultig. Felesleges séta és időpocsékolás nélkül tányérom a bárpultra került, ezt követte a villámgyors fényképezés (csak egy készült), jött egy 40 centis nyújtózkodás a villáig és még azokban a közeli percekben meg is kezdődött (volna) a kolbászdarabkák fogyasztása.

Minek ez a részletesség? Mert langyosan kaptam! 

Talán megeszem a hideg kolbászt magában, talán még hideg lencsefőzelékkel is, de azt ne várja tőlem senki, hogy elfogyasszam éppen melegen (melegecskén), vastag, hideg kolbász zsírban tucsogva. Kérem ne próbáljunk cselezni. Az étel nem a tulajdonomban hült ki. A kép láttán többen megjegyezték, hogy: "a kolbász sületlen, félig nyers!" Ilyet is hallottam: "ki tudja mit daráltak bele!"

Vajon hány vendég étkezett ebből a hanyag munkából? 17 perccel a kóstolás kezdete után már hidegen kapta mindenki? Volt-e az a kolbász forró valaha? A helyszínen sütötték vagy máshol és azt követtően tárolták? Szállították, újra tárolták, langyosra melegítették majd úgy tálalták? Rengeteg kérdésem lenne. Például volt-e megfelelő hűtőberendezés a "látványkonyhában"? Ha nem tanultunk meg biztonságosan sous-videolni, akkor miért kockáztatjuk ember tömegek egészségét? Mellékesen, hány fokon készült a kolbász?

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy ismerjük azt a veszélyt, amit egy hanyagul hőkezelt darált sertéshús, kolbász, hurka, hamburger hús, csirke satöbbi okoz. A veszélyét annak, hogy egy nyilvános rendezvényen kínáljuk, ahol több száz embert megbetegíthetünk. Hanyagságból!

Felelős kerestetik!

A rendezvényt szervező egyesület honlapjáról a következőket lehet megtudni:

"A Magyar Gasztronómiai Egyesület kérésére több élvonalbeli szakács vállalta, hogy egy-egy fogással megjeleníti a honi hagyományokat, áramvonalasítva, különös tekintettel a mostohán kezelt belsőségekre.


A kis adagos, "áramvonalasított" ételeket készítik (abc-sorrendben):
Bíró Lajos, Huszár Krisztián, Litauszki Zsolt, Mogyorósi Gábor, Pethő Balázs, Szulló Szabina, Takács Lajos, Vomberg Frigyes.


Néhány tervezett fogás (a változtatás jogát fenntartjuk):


"Körömpörkölt", lencsefőzelék sült kolbásszal, szalontüdő saját mártásával és hollandival, kacsanyelvkocsonya, rántott pacal krumplisalátával és rémoulade-mártással, barackos-mákos macaron, mogyorókrém kávés-csokis spagettivel."
----------------------------------------------------------
T. Magyar Gasztronómiai Egyesület
Minimális tisztességért könyörögve, felkérném az egyesület vezetőségét nyomozza ki a felelősöket és az egyesület elnézését kifejezve, nyilvános keretek között tegyen említést az étel készítőiről, a mostohán kezelt, hideg kolbász esetéről! 

köszönet

Hideg volt a kolbászod? Jelentkezz! >>>> itt!

-- 

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister