Párizsból ellátni egy vendéglőt maga a vicc kategóriája! Michelin csillagot kapott az argentin séf a Costes étteremben.

március 17, 2010

Greg Richards: Tourism and Gastronomy: "Miközben több ország között komoly harc dúl a turisták kegyeinek megkaparintásáért, addig a helyi kultúra egyre értékesebb forrása lesz az új termékeknek és tevékenységeknek, amik nem csak odavonzzák, hanem szórakoztatják is a turistákat. A gasztronómiának kiváltképp fontos szerepe van ebben, nem pusztán azért, mert a helyi konyha a turisták érdeklődésének középpontja, hanem mert a gasztronómia nemsokára az egyik legkiemelkedőbb forrása lesz a modern társadalmak identitásának kialakításában."


Ezt is megéltük. 110 évvel a világ legrangosabb gasztronómiai kalauz alapítása után Michelin-csillagot kapott egy kilátástalan anyagi gondokkal küzdő étterem, a budapesti Costes tulajdonosa el sem akarta hinni.

A közszolgálati televízióból is értesülhettünk, a lehetséges háromból egy csillagot kapott a Ráday utcai Costes étterem.

Hírcsárda.hu: „A Costes étterem nem kapott Michelin csillagot, mi csupán egy garnitúra nyári gumit küldtünk az étterem címére Krolvacsek Imrén, hivatalos Michelin forgalmazónkon keresztül. Mert végülis jót ettünk ott tavaly, na de 3500 forint parmezánforgácsokért, az még nálunk is kibassza a biztosítékot.”-– fogalmazta meg választékosan helyreigazító közleményét az éttermi életben is jártas gumigyár.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister