Obama gyerekek soha nem kaptak a H1N1 lövésből.

december 06, 2010

Az a tény, hogy sok ember (köztük én is) azt mondta a negyven százalékos higany oltásra (H1N1) "NEM", az azt mutatja, hogy sok ember szerencsére már felébredt.

Read more...

Akasztott ember - részletek Szirmai Gábor meg nem jelent könyvéből

Ahogy a kőfolyásom végénél, ott, hol egykor,tán száz éve, még az utolsó vágó ért véget, valahogy megmaradt egy hatalmas hársfa. Bár én azt írtam hatalmas, de az bizony csak hegyi viszonyok közt tűnt annak, hiszen a hegyen igen kevés magas fa maradt meg. A tőrzse ennek ellenére vagy három deréknyit tett ki. Szerencsétlen fa egész életében küzdött a talajért, meg a vízért. Meg is látszott rajta. Ágai görcsösen, majdnem vízszintesen nyúltak a kőfolyás felé, ahol szabadon kaptak fényt. Legkedvesebb fám volt, tavasszal mindig mentem hozzá hársfavirágért, melyből pompás teát főztem. Ilyenkor az esti lejtszél pont az erkélyemre hozta negédes virágillatát. Törzsén számtalan hegesedés éktelenkedett, amit a hatalmas legördülő sziklák, meg a vár falából alágördülő kövek okoztak. Nos, ezen a hársfán függött az akasztott ember.

Read more...

Twelve Restaurant - Denver, Colorado

Mert megigértem....

Osaka régi jóbarát Santa Monicából: A vendégeknek, akik a tízenkettőben (Twelfe Restaurant) étkeznek ebben a hónapban, Chef Osaka a következőket javasolja. Kezdetnek leves, vajdióból (tök) (butternut squash) kókusszal és citromfűvel, vagy saláta spenót levelekkel, marhanyelv, lilahagyma, sherry ecet, szezám olaj. A főétel, skót lazac bacon, fokhagyma, kelbimbó, és a teljes kiőrlésű mustár, vagy Farro''rizottó "erdei gomba, hagyma cippollini, ricotta, és rukkola. Bárány csülök sült rozmaringos burgonyával.... boldogság és francia lencse.

Jávor fagylalt vagy fahéj cookie-eggnog jégkrém szendvics. Seasons Greetings from twelve restaurant!

Read more...

Mélisse Libamáj a csúcson

Libamáj a Mélissé-ben.. kétszer is zacskózzák, hogy kiszívják a vért vacuum segítségével. A zacskóba pácolják is egyben, őrölt fehér bors és három ital keveréke, Fonseca Port, Brandy, Charadon Reserve. A képen jól látható az elkészítés során a libamáj nem veszített (sok)  zsiradékot, a szelet eredeti méretben maradt, sarkos, nem olvadt. Gyönyörű. A szeletet hideg vas serpenyőbe tették, ami másodpercek alatt szinte izzott, félkész állapotig sült, majd tálalás előtt egy pillanatra salamanderbe került.

A pohárban sorbet van, vérnarancs sorbet. 2008-as tavaszi menü. Mélisse, A la Mélisse.  

Kapcsolódó cikk: http://www.cheflaszlo.com/articles/magyar/2008/melisse1.html

Read more...

Ilyen is van

A rosszul működő rabló ál-szocialista uralmat, a polgári demokrácia helyett valami más kezdi felváltani. Szerencse ebben a kultúra egybemosó-agybamosó életben, hogy  Merczi Gábor (Gundel) jó erőben érzi magát.
Tisztelt Rosenstein Úr, blogját olvasni öröm. A étel képekről most ne beszéljünk.

Oj Simson emóció, Asil Nadirt szabadlábra helyezték (most). Elnézést is kértek tőle. Gyomorforgató ez az Asil. Viszont sajnáljuk Alex Jonest, a texasi rádióst (fegyverkedésre buzdítja honfitársait), kitiltotta a Google a YouTube. Mi még mindig a Jonesból táplálkozunk!

Miért csak a civilizálatlan népek élhetik meg a századik születésnapjukat? A civilizált-globalizált világban, minden negyedik ember gyógyszer mellékhatásokban veszti életét.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister