Világ legdrágább tészta levese

december 21, 2010

Tajvanon nem ritka, hogy messzire mennek egy tál tökéletesre főtt noodle levesért. Egyesek nem csak a távolságot készek leutazni, hanem hajlandóak fizetni egy meredek árat - 10.000 új tajvani dollárt (cirka 71 ezer forint), hogy pontos legyek. Tehát, Taipeiben a Niu Ba Ba étteremben kapható a világ legdrágább tészta levese, marhából készül. Őrület!
Bár, mi ettük a niu rou mian-t, mint kacsa a nokedlit, olvastam a tulajdonos Wang Cong-Yuan magyarázatát a magas költségről, nem volt meggyőző. A koncepció számolni késztetett, hogy mi miért fizettünk borsos árat az utazásaink során, rájöttünk, hogy Miami Beach-en, százast fejenként (dollárban) az egész homárért. Gátlástalanul. http://ow.ly/i/6A8N

Ja, elég szar volt, itt egy fotó róla.

Read more...

Trader Joe's - elfogyott

Meghatottan fogyasztottuk el a 10 éves amerikai kintlétünk utolsó zálogaként. Miként került hozzánk? Nem tudni, de jó volt rátalálni erre a Trader Joe's tökleves konzervre, az ízéről felesleges lenne beszélni, viszont az üzlet Trader Joe's nagyon bejött nekünk, laza telivarrt arcok dolgoztak ott, raszta hajjal, vidám szabad életstílusban.

Rossz minőségű egri bikavért vettünk ládaszámra, rettenetes fejfájást lehetett tőle kapni.

Read more...

Bio birka, 90 napos bárányok eladók (15 ezerért)

Merino, diójából sütöttünk, csak kíváncsiságból pácolás, forrázás nélkül és azt kell mondjam nagyon megállta a helyét. Csodálatos volt, teljesen beindultunk tőle, kis bárányok születtek (eddig 18), még várunk párat. 90 napossan elvihetők, garantáltan bio, nomád körülmények között nevelt állatokról van szó. Áruk 15 ezer forint lesz (+ postaköltség). Minőségi éttermek érdeklődését várva....

Read more...

ad hoc - Yountville


Az étterem legendás a rántott csirkéjéről. Huevos Rancheros, kukorica gofrira tálalva, az egyik legvastagabb ham hock amit valaha ettünk, olvadt a szánkban.

A French Laundry megfizethetetlen, az évek során a Buchon az egyik kedvencünkké vált, a véletlenek érdekes egybeesése, hogy az egyik bortúra (bor és mini pezsgő kortyolgatása) alkalmával ráleltünk Thomas Keller ad hoc éttermére. A Buchonról még annyit, hogy ha nem akartunk bevállalni az 1-2 órás utazást, akkor a Left Bank-be mentünk (Santana Row), ami hasonló. A képek 2007 júniusában készültek, kacsamell lecsós jellegű körettel és libazsírban sült kocka burgonyával. Ettünk még vargányás, kukoricás, koktél paradicsomos salátát is. A fogások után a pincér felajánlotta, hogy ha gondoljuk, bármiből ehetünk egy újabb kört. Kellemetlenül nem érezve magunkat a desszertből újra kértünk. Vanília fagyi panna cotta tetején satsuma tangerines.

Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister