Egy hihetetlen izgalmas és tartalmas interjú. Ennyit tudnak. - Vízvári Mariska üzenete következik

október 12, 2011


MTV1,Ma Reggel,2011.10.10. 07:49:39-07:55:53 
Műsorvezető: Szántó Georgina és Erdélyi Klaudia 
Mv.: - Szakácsművészetről és az ízek varázsáról és világáról lesz szó. A világhírű Bocuse d'Or versenyről és akadémiáról. Stúdiónk vendége: Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Szép jó reggelt kívánunk! 
Mv.: - Jó reggelt kívánok! 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Jó reggelt kívánok! 
Ganczer Gábor: - Jó reggelt kívánok! 
Mv.: - Ki mehet a Bocuse d'Or versenyre és miért fontos ez nekünk, magyaroknak? 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Hát először is azzal kezdeném, hogy tegnap ért véget a kétnapos Hagyomány és Evolúció Szakácsverseny. Ez egy étteremszerű, melegkonyhás, reális konyhák élő szakácsversenye, ami a jövőben a Bocuse d'Or-nak a selejtezője lesz Magyarországon. A Bocuse d'Or-ról ugye tudni kell, hogy a legrangosabb szakácsverseny a világban. A zsűriben ott ülnek a három Michelin-csillagos, tapasztalt, öreg rókák és az feltörő nemzedék, akik ezekben a világ élvonalbeli éttermekben dolgoznak. Zseniális fiatal szakácsok indulnak el. Hogy miért fontos, hogy, az országnak miért fontos? A skandináv országok milliókat, euró milliókat költenek arra, hogy a Bocuse d'Or-on az országukat pozitív módon jelenítsék meg. Ugye elképesztő fejlődés indult meg az alapanyagaik terén, amivel meg tudnak jelenni ott egy olyan vásárban, ahol gyakorlatilag jelen van a világ éttermi elitje. Tehát, hogyha nekünk, magyaroknak valóban világhírűek a termékeink és "helyre rütyütyü", akkor tessék kérem szépen, szedjük össze magunkat, vigyük ki ezeket a termékeinket. 
Mv.: - Mi egyébként, bocsánat, mi egyébként ezzel hogyan állunk? Mármint, hogy az alapanyagokkal? Az nem vitás, szerintem azt most már mindenki látja, aki, aki rendszeresen figyeli a sajtót, egy kicsit odafigyel az ilyen gasztrohírekre, hogy szakemberek vannak jócskán, Magyarország e tekintetben rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. De olvasom ennek a mostani, csütörtöki Bocuse d'Or verseny válogatónak a kiírását és ebben, ebben az van például, hogy hús kategóriában csakis és kizárólag kétlábú, vagyis, hogy Ön már itt pontosított korábban, fekete lábú, szabadtartású csirkével szabad csak odamenni és elkészíteni az ételt. 
Mv.: - Ilyet lehet kapni? Te találkoztál már ilyesmivel? 
Mv.: - Én még nem találkoztam ilyennel. 
Mv: - Én sem. 
Mv: - De arra nagyon, nagyon kíváncsi lennék.. 
Mv.: - Tehát, hogyha ezt kellene beszereznem, akkor szerintem nagy gondban lennék. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Igen. 
Mv.: - Vagy nem kell ettől megijedni? 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Ez egy (..) szárnyas. A (..) az annyit jelent franciául, még a 60-as években, amikor észrevette, hogy a mezőgazdaság iparosodik, akkor a kézműves termékeket megvédte. Ezt jelenti a (..), tehát ez egy kodifikált minőségi tartás. Megmondják, hogy mennyi területet kell biztosítsál a csirkének, mit ehet, semmi antibiotikum. 
Mv.: - A kérdés lényege az az volt, hogy hogyan állunk.. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - A szárnyas.. 
Mv.: - És aztán szeretnénk Öntől is kérdezni. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - .. Paradicsomban tölti el az életét. Olyan, mint amilyeneket mi néha, néha, néha, néha a piacokon találunk, kapirgálós csirke, jól tartott. Itt ez tudatosan a minőségre van tartva. 
Mv.: - Ganczer úr, a Hungexpo vezérigazgatója. Ugye a Hungexpo vagy az Expo területén kerül megrendezésre a Bocuse d'Or válogató, vagy magyarországi selejtező is. De nemcsak ez lesz, lesz gasztrotechnikai szakkiállítás, felvonul a hazai vendéglátóipar színe-java, szállodaipar, és még.. 
Mv.: - Ez holnap kezdődik és 11-ig tart. 
Mv.: - .. még más. Így van. 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Így van, pizzaversenyeink lesznek, pizzaversenyünk is lesz. De igazából én is a Bocuse d'Or-ra szeretnék visszatérni, hogy miért, hogy kerül a Hungexpo ebbe az egész dologba. 
Mv.: - És hogy miért vállalta fel? 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - És miért vállalta fel, így van. Tehát azt látni kell, hogy a Hungexpónak is nagyon fontos ma a magyar, a magyar gasztronómia, a magyar csúcsgasztronómia megismertetése nemzetközi szinten. És ezen dolgozunk közösen az akadémiával és az akadémia tagjaival. Ahogy Tamás is elmondta, dollár, vagy euró milliókat költenek a skandináv országok, a magyar vendéglátósok ezt ma nem tehetik meg, és ebben próbálunk segíteni. 
Mv.: - Sajnos. Hol vannak lyukak? Hol vannak fehér foltok? Mi az, amire figyelnünk kell? 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Igazából.. 
Mv.: - Mire helyezik a hangsúlyt? 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Mindenre. 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Mindenre, igen. Tehát nehéz a válasz erre, mert mindenre.. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Alapanyagban, tehát nekünk is be kellene vezetnünk a saját minőség garanciarendszerünket, a jelenlegiek azok hiteltelenek, komolytalanok, csak lejáratjuk magunkat vele. 
Mv.: - És azt egyébként hogyan látják, hogy pénzhiány mellett a magyar vendéglátósok mennyire nyitottak egy másfajta irányvonalra a gasztronómián belül? Azért is kérdezem, mert nyilván hosszú időn keresztül arra volt ez kihegyezve, mármint a magyar vendéglátás, hogy jönnek a turisták, mit keresnek? Gulyást keresnek, a túrós csuszát keresik, még egy-két dolgot lehetne felsorolni, és ráállt erre a hazai vendég, a hazai vendéglátás. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Hát az egyfajta turistára, mondjuk így. Tehát, hogy azét létezik másfajta turista is, meg másfajta turizmus is. 
Mv.: - Persze, nyilván, csak ezt tapasztalta az ember, hogy ráállt erre a hazai vendéglátás. Nyitottak azért? 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Egyfajta.. 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Azt látjuk azért, hogy teljesen nyitott azért a magyar gasztronómia képviselete arra, hogy, hogy nyitni a nemzetközi trendek felé. Ugye mi sem bizonyítja jobban, hogy azért most már két Michelin-csillagos étterem van a városban. 
Mv.: - Bizony. 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Tehát.. 
Mv.: - Visszatérve még a versenyhez, kik versengenek? Azt láttam, hogy csak férfiak vannak egyébként a Bocuse d"Or Akadémia tagjai között, és a versenyzők között is. Ez miért van így? 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Ez csak egy véletlen. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Elférfiasodott a szakma, ez tény. Rendkívüli fizikai erőfeszítés is, és egy kicsit olyan, mint a légió és a kaszárnya.. 
Mv.: - 5,5 órán keresztül főzni, ez szerepel a kiírásban. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Hát nem 5,5 órán keresztül, mert a munkahelyükön 15,5 órán keresztül főznek. 
Mv.: - És akkor nekünk nem maradt más hátra, minthogy, más hátra, minthogy bízzunk a férfiak ízlésében. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Tehát aki ezt magas színvonalon akarja csinálni, akkor ennek, neki ez az élete. 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - De ha megnézzük az utánpótlást, azért ott vannak jócskán hölgyek is. Tehát.. 
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - A tegnapi döntőben is, a tegnapi selejtezőben, bocsánat, egy hölgy is a döntőbe került. Tehát a.. 
Mv.: - Drukkolunk neki. Urak, köszönjük szépen, hogy eljöttek hozzánk és sok sikert a csütörtöki versenyhez és egyáltalán, az egész rendezvényhez. Köszönjük szépen még egyszer. 
Ganczer Gábor vezérigazgató, Hungexpo: - Köszönjük szépen! 
(Kérdésünk: mennyibe került ez a tartalmas és igazán szórakoztató promó a Hungexpo sajtóosztályának?)
Molnár B. Tamás, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja: - Köszönjük!

Megjegyzés küldése

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister