Így funkcionál kritikuséknál - Hold Bisztró megveszi ételrendőrt

február 26, 2011

Akad még olyan a városban, akinek nem ismeretes nagyvárosi itészeink kiléte?

(Ügyvezető, emellett gasztro-blogger és étteremszakértő. Azelőtt angolul, 2008-tól pedig magyarul írt Foodpolice blogját a legfrissebb étteremajánlásokat keresve látogatják. (Aczél László)) 

Hát ez óriási, azt mondja: "Az inkognitóját - természetesen - szeretnénk, ha továbbra is megőrizné".

Read more...

Gratin

Fotón egy szelet klasszikus potato gratint látunk (sajt nélkül). Szép színre, alakra. Vajban és tejszínben párolt, majd (másnap) hidegen kiszeletelt. Ezért szép sarkos. Hidegen, oliva olajban, serpenyőben adunk neki színt, majd forró sütőben tálalásig, a kivánt hőmérsékletig tároljuk. Azért bátorkodtam megemlíteni, mert nemrégiben láttam egy nem (éppen) sikerült változatát a Sportminiszterek Vacsoráján, itt.

A fotó Josiah Citrinnél készült, amikor 2008-ban náluk sztázsoltam. (Los Angeles, CA. Michelin ** Star Award winning restaurant)

Read more...

Az ilyen konyhaművészet, bárhol megállja a helyét a világon.


Fogasfilé sóban sült céklával mikro-salátával érlelt erdei gombákkal

A szakma büszkén figyeli Csíki Sándor blogját. A globalizáció ügynökei országunkban ebédelnek, vacsoráznak és amit eléjük tesznek, az sokszor csodálatosra sikerül, ízét kérdezd a Csíkitől. A Parlament konyhai csapatát Pásztor Krisztián vezeti:

„Nagyon jól esik nekem is és a kollegáknak is az elismerő, dicsérő hozzászólásokat olvasni („cheflászlótól: ennek csak így van értelme”) és az építő kritikákat, megjegyzéseket is.
Köszönjük szépen és külön köszönet helyettesemnek Szántó Istvánnak, mester cukrászunknak Márkus Jánosnak, hidegkonyha vezetőjének Kasuba Lászlónak és akik még szervesen részt vettek a munkában Szabó Sándornak, Bencsik Eleknének.” - itt.

Read more...

Crabs

Ha valaha az emberiség annyira elpusztítaná ezt a füstös, zilált bolygót, hogy gyarmatosítanunk kellene egy újat és találnánk is egyet, ahova letelepszünk, lehet meglepődve vennénk észre rákokat, ahogy várnak ránk az ismeretlen bolygón. Van valami ebben a tízlábú formában, ami különösen alkalmas a túlélésre, a rákok egymástól függetlenül alakultak ki, többször is több millió éven kereszül. (Antarctic marine life threatened by crab invasion.)


Read more...

A betegségek fő okai:

1. A vakcinák (károk az agyban és az immunrendszerben)
2. Állat-alapú étrend
3. Mesterséges édesítőszerek (aszpartám, Splenda, stb.)
4. Ízfokozók (például MSG).
5. Transzzsírok vagy (részben) hidrogénezett olajok.

Egyéb egészségügyi veszélyek:
- Fogászati amalgám (50%-os higanytartalom)
- Fluorid (fogkrémben, ivóvízben)
- Alumínium (a vakcinák, a dezodorok, konyhai felszerelés)
- Nátrium-lauril-szulfát (fogkrém, sampon)
- A fényvédő krémek (alumínium tartalom)
- Biszfenol A vagy BPA (műanyag flakon stb.)
- Szója, vagy szója termékek (tej, liszt, tofu, stb.)
- Cukor (elnyomja az immunrendszert)
- Repce Olaj (számos étterem használja)
- Koleszterin-csökkentő gyógyszerek (sztatinok)
- Magas fruktóz kukorica szirup
- Genetikailag módosított (GMO) élelmiszerek
- Számos élelmiszer-adalékanyagok (E-számok)
- Pszichotróp (SSRI) gyógyszerek
- Stimulant (ADHD) gyógyszerek
- Ftalátok (puha műanyag)
- Mobil és vezeték nélküli telefonok
- Szintetikus légfrissítők
- Teflon (konyhai felszerelésben)
- Mammográfiai vizsgálat
- WiFi sugárzás
- Mikrohullámú sütő
- Növényvédő szerek

Ezeket az információkat az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, arra vannak képezve, hogy a tünetek "kezelésére" drága gyógyszert ajánljanak, ami sok mellékhatás okozója.

LA Events:

Project Camelot interjúja: Jane Burgermeister